MEÜ iki ulusal kalite etiketi kazandı | Güney Gazetesi Mersin

MEÜ iki ulusal kalite etiketi kazandı

Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen ve Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi tarafından takip edilen süreçte ‘eTwinning Initial Teacher Education’ kapsamında “Curriculum Integration” ve “Research Outputs” kategorilerinde iki ulusal kalite etiketi kazandı.

MEÜ iki ulusal kalite etiketi kazandı


Avrupa’da ilk kez üniversitelere verilen bu kalite etiketi sürecinde MEÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında iki kategoride ödül alan ilk üniversite oldu. Ayrıca Avrupa’daki tüm eğitim fakültelerinin dâhil olduğu bu ödül sürecinde “Initial Teacher Education European Award 2022” listesinde MEÜ ilk 12 üniversite içinde yer aldı.

 

Eğitim Fakültesini temsilen öğretim üyeleri Doç. Dr. Ümit İzgi Onbaşılı rehberliğinde eTwinning kapsamında yürütülen akademik faaliyetler ile “What Kind of World do We Want?” ve “Qualified Teacher of the Future” başlıklı uluslararası projeler sonucunda Avrupa’daki üniversiteler arasında başarısıyla adından söz ettirdi. Doç. Dr. Ümit İzgi Onbaşılı 30 Kasım ile 2 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Initial Teacher Education’ yıllık konferansına poster sunumu için de davet edildi. (Haber Merkezi)