Ersin Aka: “Oyun üstünlüğü bizdeydi” | Güney Gazetesi Mersin

Ersin Aka: “Oyun üstünlüğü bizdeydi”

Ersin Aka: “Oyun üstünlüğü bizdeydi”


İBRAHİM AYDEMİR

 

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup’un 10. Haftasında konuk ettiği 1922 Konyaspor’u 2-0 mağlup eden Yeni Mersin İdman Yurdu Şile Yıldız maçı hazırlıklarına başladı. Prof. Dr. Aziz Sancar Tesisleri’nde toplanan Kırmızı Lacivertliler, Teknik Direktör Ersin Aka yönetiminde ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

En yakın takipçisinin 6 puan önünde liderliğini sürdüren Yeni Mersin İdman Yurdu’nda gerçekleşen antrenmanda Konyaspor maçında forma giyen oyuncular yenileme çalışması yaparken, diğer futbolcular ise ısınma hareketleri yaptı.

Antrenman öncesinde açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Ersin Aka, 1922 Konyaspor maçını değerlendirdi. Aka, “Maça baktığımız zaman bir iki atak dışında oyunun üstünlüğü bizim elimizdeydi. Konyaspor iyi oyunculardan kurulu olan ve üst sıralara tutunmak isteyen bir takımdı. Bu nedenle bizi zorlayacaklarını biliyorduk. Maçın hemen başında Erdem’in (Beytaş) şık golü ile 1-0 öne geçtik. Golden sonra maçta avantajlı duruma geçtik. Golden sonra farkı açabilecek fırsatlar da geldi. Maç daha farklı olabilirdi. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada kazandığımız için mutluyuz. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Şile Yıldız maçı ile ilgili de konuşan Aka, “Şile maçının zor geçeceğini düşünüyorum. Bu maça da iyi hazırlanarak, rakibimizin artılarını ve eksilerini iyi analiz ederek kazanmak istiyoruz” diye konuştu.