Doğa ve çevre dostu etkinlik | Güney Gazetesi Mersin

Doğa ve çevre dostu etkinlik

Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarının bahçesinde yetişen zeytinleri toplayarak, zeytin yağı ve zeytin yağından sabun üretti.

Doğa ve çevre dostu etkinlik


MAYSA DERYAYEVA

 

Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okul bahçesinde yetişen zeytinlerin hasadı gerçekleşti. Çok sayıda öğrencinin katlımı ile gerçekleşen hasat sonrasında, öğrenciler öğretmenleri eşliğinde zeytinden yağ ve sabun ürettiler.

 

 

Etkinliğin öğrencilere doğal yaşamın insanlara kattığı değeri öğretmek olduğunu belirten Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Serkan Taş, “Okul bahçesinde bulunan zeytin ağaçlarının hasadı gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacı ile gerçekleştirdiğimiz faaliyette zeytin Salamurasının yapım aşamaları, zeytin yağına dönüştürülme süreçleri ve zeytin yağının sabun haline dönüştürülmesi süreçleri uygulamalı olarak gösterilerek çevremizdeki doğal yaşamın hayatımıza kattığı anlam ve katma değeri fark etmeleri sağlanmıştır. Ayrıca almış oldukları dil eğitimine istinaden farklı bir dilde yapmış oldukları bu etkinlikleri anlatabilmelerini sağlamaya yönelik çalışmalarda gerçekleştirmek suretiyle farklı bir bakış açısı kazanmaları hedeflenmiştir” dedi.

 

Öğrenciler elde ettikleri zeytin yağını ve sabunu etkinlikte sergileyerek, yabancı dillerde zeytin yağının önemini anlattılar.