Sergide sıfır atığa dikkat çekildi | Güney Gazetesi Mersin

Sergide sıfır atığa dikkat çekildi

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) Yaşayan Denim Yaşayan Benim Sergisi ile sıfır atığa dikkat çekildi.

Sergide sıfır atığa dikkat çekildi


Öğr. Gör. Dr. Esra Enes'in hazırladığı, "Yaşayan Denim, Yaşayan Benim" isimli kişisel sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı. MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda gerçekleşen açılışa, Dekan Prof. Ayşe Yüce, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Sergi açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Yüce, düzenlediği sergi için Öğr. Gör. Dr. Esra Enes’e teşekkür etti ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

 

 

Sergide 13 görünümden oluşan giysi tasarım koleksiyonuna ait eserlerin yer aldığını belirten Öğr. Gör. Dr. Esra Enes ise, "Bir kot pantolon için pamuğun üretiminde kullanılan su miktarından tüketicinin yıkama esnasında tükettiği su miktarına kadar tüm ömrü boyunca yaklaşık 4000 litre su tüketimi gerçekleşmektedir. Bu nedenle kot giysiler ikinci bir yaşam şansını hak etmektedirler. Sıfır atık moda tasarım felsefesi ve ileri dönüşüm yöntemleri ile 13 görünümden oluşan bu koleksiyon kot pantolonların dönüşüm hikayesini anlatan bir sergiye dönüştü. Sürdürülebilirliğin hayatımızın bir parçası olması gerektiğine dikkat çekmek istediğim bu sergiye modaya ve çevreye önem veren herkesi davet ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Dekan Prof. Ayşe Yüce tarafından Öğr. Gör. Dr. Esra Enes’e teşekkür belgesi takdim edildi. "Yaşayan Denim, Yaşayan Benim" sergisi, 7 Kasım Pazartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırladı. (Haber Merkezi)