Ankette üç isim öne çıktı | Güney Gazetesi Mersin

Ankette üç isim öne çıktı

MAK tarafından yapılan araştırmada Mersinli seçmene oy verdikleri partilerde kimleri milletvekili olarak görmek istedikleri de soruldu ve bir liste verildi. CHP listesinde adı en çok işaretlenen isim 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olan iş insanı Mustafa Baysan oldu. Mustafa Baysan aynı ankette, farklı partilere oy veren seçmen tarafından en çok tercih edilen isim de oldu. Anketin İyi Parti ile ilgili listesinde Burhanettin Kocamaz, AKP ile ilgili listesinde Cesim Ercik öne çıktı.

Ankette üç isim öne çıktı


ABİDİN YAĞMUR

 

MAK tarafından Mersin’de 5 binden fazla seçmenle yapılan ankette, partilere göre bir isim listesi hazırlandı ve katılımcılara “Bu isimlerden hangilerini milletvekili olarak görmek isterseniz” sorusu yöneltildi.

 

14 ismin yer aldığı CHP ile ilgili bölümde, 2015 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan, kasım seçimlerinde ise dosyası sümenaltı edildiği için aday olamayan iş insanı Mustafa Baysan öne çıktı. 6500 katılımcıdan 3780’i Mustafa Baysan’ı tanıdığını ve milletvekili olarak görmek istediğini ifade eden seçeneği işaretledi.

 

Aynı bölümde Nevin Zaimoğlu 791, Mehmet Saydam 998, Şerife Arıcı Yıldız 1026, Serdal Kuyucuoğlu 2290, Emre Yılmaz 1580, Adil Aktay 1978, Cavidan Demirağ 899, Seyit Özanarar 1122, Alptekin Eser 1098, Yılmaz Şanlı 1089, Ahmet Yorgun 799, Ali Kırbıyık 909, Zehra Korkmaz 777 seçmen tarafından işaretlendi.

 

“Partilerden bağımsız Mersin’de milletvekili olmasını çok isterim dediğiniz biri var mı” sorusuna da katılımcıların yüzde 14’ü Mustafa Baysan yanıtını verdi. Aynı soruya seçmenlerin yüzde 13’ü Burhanettin Kocamaz, yüzde 11’i Cesim Ercik, yüzde 8’i Serdal Kuyucuoğlu, yüzde 7’si Mustafa Sever, yüzde 6’sı Emre Yılmaz, yüzde 5’i Orhan Kemal Yüksel yanıtını verdi.

 

Araştırmada katılımcılara İyi Parti’den kimi milletvekili görmek isterseniz diye 4 kişilik bir liste sunuldu. Bu listede en çok tercih edilen kişi Burhanettin Kocamaz olurken onu Mehmet Dutar izledi.

 

AKP’den kimi milletvekili olarak görmek isterseniz sorusunda da katılımcılara 8 isim sunuldu. Bu bölümde AKP seçmeninin en çok tercih ettiği isim Cesim Ercik olurken onu Mustafa Sever ve Orhan Kemal Yüksel izledi.

 

Araştırmanın sonuç bölümünde “Ak Parti’den Cesim Ercik, İYİ Parti’den Burhanettin Kocamaz, CHP’den Mustafa Baysan ismi ciddi oranlarda farklarla önde çıkmaktadır. Mustafa Baysan siyasette olması istenen bir isim olarak dikkat çekerken, daha önce yerel siyaset yapan Burhanettin Kocamaz İYİ Partiden, bakan yardımcısı ve daha önce Mersin BBB için aday olan Mustafa Sever partililerin listesinde görülmek istenmektedir” ifadelerine yer verildi.