37 ülkeden 400 sporcu Mersin’de yarıştı | Güney Gazetesi Mersin

37 ülkeden 400 sporcu Mersin’de yarıştı

Toroslar Belediyesi, 37 ülkeden 52 takım ve yaklaşık 400 sporcunun katıldığı Dünya Bocce Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Dünya basının da yoğun ilgiyle takip ettiği şampiyona, renkli görüntülere sahne oldu.

37 ülkeden 400 sporcu Mersin’de yarıştı


Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; şampiyonaya katılan ülkelerin kafile başkanları, yöneticileri, antrenörleri ve sporcularıyla düzenlenen yemek programında bir araya geldi.

 

“KITALAR ARASI DOSTLUK KÖPRÜLERİ OLUŞTURACAĞIZ”

 

Türk Misafirperverliğinin en güzel örneğinin ortaya konulduğu programda dünya sporcularını Mersin’de, Toroslar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Yılmaz; “Dünya Bocce Şampiyonası’nda yarışan tüm sporcuları tebrik ederim. Mersin, artık şampiyonlar şehri. Sporun birleştirici gücüyle kıtalar arası dostluk köprüleri oluşturacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

“TÜRK SPORUNA YAKIŞIR BİR ORGANİZASYON”

 

Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI), Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF), Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi tarafından dünyada ilk kez Toroslar’da gerçekleştirilen Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonasının müsabakaları, Türk sporuna yakışır bir organizasyonla yapıldı.

1-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen şampiyonanın gala yemeğine; Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ve Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, il ve ilçe kurum müdürleri, şampiyonada yarışan ülkelerin kafile başkanları, yöneticileri, antrenörleri ve sporcular katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yeniden Uluslararası Bocce Konfederasyonluğu (CBI) başkanlığına seçilen Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’i tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Başkan Yılmaz; “37 ülkeden gelen bocce sporcularını ve teknik heyeti Mersinimizde, ilçemizde ağırladık. Bu şampiyonanın kentimizde düzenlenmesine katkıda bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan’a, Federasyon ve Konfederasyon Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mutlu Türkmen’e, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ökkeş Demir’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Prof. Dr. Sayın Mutlu Türkmen ile birlikte Roma’da Bocce Şampiyonası’nda bir araya gelmiştik. Bayrağımızı dünyada dalgalandırdığı için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ve Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a Dünya Bocce Şampiyonası’na sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

Protokol üyelerine, şampiyonaya katılan ülkelerin kafile başkanlarına plaket ve katılım sertifikasının verildiği programda Başkan Yılmaz da yabancı misafirlerine Türk kahvesi, cezve ve fincanın yer aldığı bir hediye paketi vererek sporun birleştirici gücüne vurgu yaptı.

Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. (Haber Merkezi)