“Buyurun sokağa çıkalım” | Güney Gazetesi Mersin

“Buyurun sokağa çıkalım”

CHP’li Vahap Seçer, kendisine karşı günlerdir karalama kampanyası yürüten kesimlere meydan okudu

“Buyurun sokağa çıkalım”


CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kendisini ve diğer CHP’li belediye başkanlarını hedef alan karalama ve iftira kampanyalarının, belediyelerin başarısını gölgelemek için yapıldığını belirterek “Kimse öküzün altında buzağı aramasın. Bizim vatan sevgimizi tartışmasın. Ben rahatım. Buyurun sokağa çıkalım. Ben, hangi siyasi geleneğin ağırlıkta olduğuna bakmaksızın, hangi partiye oy çıktığına bakmaksızın her mahalleye giderim. Ben vatandaşımla gönül bağı kurmuşum” dedi. Her konuşmasında Atatürk’ü referans aldığını ifade eden Seçer, “Benim için cumhuriyet laik, demokratik cumhuriyettir. Bunun üzerinden tartışma açmak abesle iştigal. Havanda su dövüyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu yetersiz bulduğunu belirterek eleştirmesinin ve “Cumhuriyet eğitim projesidir, çağdaşlık projesidir, barış projesidir” şeklinde ifadeler kullanmasının yankıları sürüyor.

Konuşmasının sadece bir bölümü öne çıkarılarak karalama kampanyalarına hedef gösterilen Seçer, yaşananları özel bir televizyon yayınında değerlendirdi.

 

Seçer, “Hiçbir şeyden korkacak bir durumumuz yok. Anadolu’da bir söz vardır, ‘çiğ yemedim ki, karnım ağrısın’ diye. Milli duygular meselesi çok hassas meseleler. Bunun üzerinden istismar yapmayı, dini değerler üzerinden istismar yapmayı doğru bir siyaset olarak görmem. Bunu yapanları da iyi bir siyasetçi olarak görmem, tasvip etmem.  Bizler başarılı olduğumuz sürece bunlar olacak. Yaptığım bir konuşmada bir bölüm alınacak, oradan cımbızlanacak. Doğaldır, o bütünlük içerisinden çıkardığınız zaman anlamı değişecek. Bunlar art niyetli yaklaşımlar” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olduğunu vurgulayan Seçer, “Bizim vatan sevgimiz, millet sevgimiz, bayrak sevgimiz sorgulandığı zaman çok üzüldüğümü söyleyemem. Hayret ettiğimi, şaşırdığımı söyleyemem. Lanet olası siyasetin kirli oyunlarından biri derim. Bunu öne çıkarıp, bunun üzerinden bizi zayıflatmak isteyenlerin çabaları olarak bakarım. Benim başıma gelen olaya da böyle bakıyorum. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin belediye başkanıyım ve her yerde konuşmalarımda referans aldığım liderimdir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ten referans alıyorum derim. Onun koyduğu ilkeleriyle ve Cumhuriyet’in kuruluş felsefesiyle olaylara bakarım, değerlendirmemi de ona göre yaparım. Benim temel çizgilerim var. Ben laik demokratik cumhuriyet olarak görüyorum Türkiye Cumhuriyeti’ni” ifadelerini kullandı.

 

 

“Bunun üzerinde tartışma açmak abesle iştigal. Havanda su dövüyorlar” diyen Başkan Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buyurun sokağa çıkalım. Ben, Mersin’de 13 ilçenin halkına hizmet ediyorum. Hangi siyasi geleneğin ağırlıkta olduğuna bakmaksızın, hangi partiye oy çıktığına bakmaksızın her mahalleye gidelim. Ben vatandaşımla gönül bağı kurmuşum. Milliyetçi hassasiyeti olanlar, muhafazakar veya seküler yaşam biçimini benimsemiş olanlar, sol-sosyalistler, kim olursa olsun, benim için hiç değişmiyor. Herkesin benimle gönül bağı kurduğu varsayımından çıkarak, ben kendimi doğru yolda görüyorum. Neden? Millet, insan bir insanı seviyorsa, sayıyorsa vatanı için çalıştığını bildiğini için sever. Bir siyasetçi neden sevilir? Ya dünya görüşünüzdendir, kendi taraftarı sever bir siyasi lideri. Ya da ‘ben başka bir siyasi görüştenim ama bu insan görev yapıyor, gerçekten hepimiz için çalışıyor’ dedirtebiliyorsanız siz vatanını, milletini seven insanlarsınız. Gerisi benim için teferruattır. Dolayısıyla bunlardan etkilenmiyorum. Başarımızdan kaynaklı diyorum. Kimse öküzün altında buzağı aramasın. Bizim vatan sevgimizi tartışmasın. Bunu tartışanların vatan sevgisi emin olun bizim vatan sevgimizin zekatı bile olamaz.  Ben rahatım. Ulu önderin bir sözü var. Vatanını en çok seven en çok çalışandır. Ben çok çalışıyorum. Bitti. Nokta.”