Beklenen gün geldi, gözler MTSO seçimine çevrildi | Güney Gazetesi Mersin

Beklenen gün geldi, gözler MTSO seçimine çevrildi

Türkiye’nin en eski odalarından biri olan ve 20 bin üyesi bulunan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) seçim zamanı geldi. Üyeler meslek komitelerini, meclisi ve yönetim kurulunu belirlemek için seçime gidiyor. Yenişehir Fuar Merkezi’nde 5 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimlerin ilk etabında 41 meslek komitesi ve 115 meclis üyesi seçilecek.

Beklenen gün geldi, gözler MTSO seçimine çevrildi


ELVAN KONUK

20 bin kişilik üyesi ile kentin çatı kuruluşu olan MTSO sandık başına gidiyor. Mevcut Başkan Ayhan Kızıltan, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, MTSO Meclis Üyeleri Ufuk Maya ile Hakan Kayacı’nın aday oldu seçimler çekişmeli geçecek. İki etap halinde yapılacak seçimlerde ilk olarak 5 Kasım’da meslek komiteleri ile meclis asil ve yedek üyeleri seçilecek. 5 Kasım’da gerçekleşecek seçime 15 bin 367 üye katılacak. 41 grupta 271 komite üyesi ve 115 meclis üyesi seçilecek. Takvime bağlı olarak olabilecek itirazlar il ve ilçe seçim kurulları tarafından değerlendirilip 11 Kasım’da oda yönetim kurulu başkanı asil ve yedek üyeleri ve meclis başkanı ve komisyon üyeleri seçimi yapılacak. 12 Kasım’da ise meslek komitelerimiz kendi aralarında toplanıp kendi başkan, başkan yardımcılarının seçimine gerçekleştirecek.

 

“YATIRIM VE PROJELERİ TAKİP EDECEĞİZ”

 

2018’de yapılan seçimlerle başkanlığa oturan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, bir dönem daha bu görevi yapmaya aday.  Son 4 yılda yaptıkları çalışmalardan bahseden Kızıltan, STK’lardan yerel yönetimlere, en küçüğünden en büyüğüne her kurumla iş birliği içerisinde hareket ettiklerini dikkat çekmişti. Seçilmemeleri halinde bile Mersin’i ilgilendiren yatırım ve projelerin takipçisi olacaklarını dile getiren Kızıltan, ‘seçime siyaseti karıştırmayın’ çağrısında bulunmuştu.

 

“SİYASİ BİR BEKLENTİM YOK”

 

MTSO Başkan Adayı Ufuk Maya, odadaki ve sektördeki tecrübelerini kullanarak ticaretin önünü açmak, Mersin adına ötelenen projeleri gerçekleştirmek istediğini belirterek politik kimlik ile değil işleri ve projeleriyle konuşulan bir başkan olmak istediğini vurgulamıştı. Maya, “Siyasi hiçbir beklentim yoktur tamamen şehrime ve ticarete odaklanmak istiyorum. Mersin'e 4 yıl boyunca dolu dolu hizmet etmek istiyorum. Daha sonra gençlerin önünü açıp onlara bu görevi devretmek istiyorum. MTSO yönetimi belirlenirken, Mersin'i geleceğe taşıyacak yatırımların hayata geçirilmesi için kent dinamiklerini, güçlerini bir araya getirip lokomotif olma görevini üstlenecek, öncülük edecek isim ve kadrolara önem vereceğim” ifadelerini kullandı.

 

“HEDEFİMİZ MERSİN’İN DÜNYA TİCARETİNDE PAYINI ARTTIRMAK”

 

Savunma Sanayi’nde faaliyetlerini yürüten Aday Hakan Kayacı ise ana hedeflerinin Mersin’in, dünya ticaretindeki payının artırılması ve ekonomik refahının üst seviyelere taşınması olduğunu dile getirmişti. Sürdürülebilir ekonomik kalkınma için kentte potansiyeli yüksek olan sektörlerin verimliliğini artıracak projeler geliştireceklerini ifade eden Hakan Kayacı, “Firmalarımızın geniş pazarlara ulaşabilmesi için finansmana erişim sağlanmasına yönelik çalışmalarla birlikte, teknolojik altyapı, AR-GE desteklerinin arttırılması ve özel nitelikteki eğitim ihtiyaçlarına yönelik olarak ulusal desteklerin yanında MTSO olarak da özel destek mekanizmaları oluşturacağız” diye konuştu.

 

“MERSİN EKONOMİSİNİN LOKOMOTİFİ LOJİSTİKÇİLERDİR”

 

Lojistik sektöründen aday olan İsa Çani, seçimler öncesi her ilde öncelikli olan sektörlerden başkan seçildiğine dikkat çekmişti. Çani “Nasıl Antalya kent ekonomisinin lokomotifi turizm ise, Turizmciden oda başkanı seçiliyorsa, Konya sanayi odasının başkanı da kent ekonomisinin lokomotifi çiftçilerden seçiliyorsa, biz Mersin ekonomisinin lokomotifi lojistikçilerdir. Mersin’de 850’ye yakın lojistik sektör temsilcisi var. Oda başkanını biz belirleyelim” şeklinde konuştu.