CHP’li belediye meclisi üyesi hem partisinden hem görevinden istifa etti | Güney Gazetesi Mersin

CHP’li belediye meclisi üyesi hem partisinden hem görevinden istifa etti

CHP’li Mezitli ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Mehmet Semih Nane, partisinden ve belediye meclisi üyeliği görevlerinden istifa etti. Nane’nin, CHP İl Başkanlığının açtığı disiplin soruşturması dolayısıyla istifa ettiği öğrenildi.

CHP’li belediye meclisi üyesi hem partisinden hem görevinden istifa etti


ABİDİN YAĞMUR

 

2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP’den Mezitli Belediye Meclisi üyesi ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olarak seçilen Mehmet Semih Nane partisinden ve meclis üyeliği görevlerinden istifa etti.

 

Meclis üyesi Serhat Dövenci’nin partiden ihraç edilmesi sürecinde Dövenci ile birlikte hareket eden Mehmet Semih Nane,  son dönemlerde belediye meclislerinde aktif olmamayı tercih ediyor ve CHP genel merkezinin çizgisini eleştiren yazılar da kaleme alıyordu.

 

Nane, söz konusu yazıları ve parti grup toplantısına katılmaması gerekçesiyle CHP İl Başkanlığı tarafından disipline sevk edildiğini söyledi.

 

 

 

Nane, “Anlaşılan o ki Mersin’de, aralarında benim de olduğum bazı kişilerin CHP’de yer almaları istenmiyor. Ve net olarak görüyor ki daha önce arkadaşlarımıza yapıldığı gibi benim de ihraç sürecim başlatılmış. Onurumu korumak için bu sürecin devamına izin vermeyeceğim.  Bu nedenle partiden ayrılmayı gerekli görerek istifa etmiş bulunuyorum. Ayrıca büyükşehir ve Mezitli belediye meclisi üyeliklerinden de istifa ettim. Bu istifalarımı birer cümleyle yazarak gönderdim” dedi.

 

Mehmet Semih Nane, istifasıyla ilgili gerekçelerin ayrıntılarını Güney gazetesinde 5 Kasım 2022 Cumartesi günü yayınlanacak yazıyla kamuoyuna aktaracağını da duyurdu.