Kentin göbeğinde elektriksiz okul | Güney Gazetesi Mersin

Kentin göbeğinde elektriksiz okul

Mersin’de elektriğini aldığı yanı başındaki okul yıkılınca kentin göbeğindeki Şehit Emrah Şahin Ortaokulundaki 499 öğrenci öğretmenler 1 haftadır elektriğe hasret kaldı.

Kentin göbeğinde elektriksiz okul


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin’de kentin göbeğinde bulunan Bahçe Mahallesi’ndeki Şehit Emrah Şahin okulundaki 499 öğrenci ve öğretmenleri1 haftadır elektriksiz kalmanın şaşkınlığını yaşıyor. Alınan bilgiye göre, Akdeniz İlçesi Bahçe Mahallesi’ndeki Şehit Emrah Şahin Ortaokulunun elektriğini aldığı hemen yanı başındaki Fatih İlkokulu, yerine yenisi yapılmak üzere 22 Ekim Cumartesi günü yıkıldı. Yıkım işlemi, yetkililerin okulun içindeki elektrik panosunun sökülmesi ile Şehit Emrah Şahin Ortaokulunun elektriksiz kalacağı uyarısı dikkate alınmadan gerçekleşti. 24 Ekim Pazartesi günü Şehit Emrah Şahin Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencileri okullarına geldiklerinde yan taraftaki okulun yıkılmış ve elektriklerinin kesilmiş olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Durum ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirildi. Ancak aradan 1 haftadan fazla bir süre geçmesine rağmen okulun elektrik sorunu bir türlü çözüme kavuşturulmadı. Şehrin göbeğinde 1 haftadan beri elektriksiz kalan öğrenciler ve öğretmenler büyük mağduriyet yaşadı. Akıllı tahta ve bilgisayar kullanamayan öğretmenler ve öğrenciler mağdur oldu.

 

1 HAFTADIR ELEKTİRİK YOK

 

İsmini vermek istemeyen bir öğretmen, okullarında 1 haftadan beri elektrik olmadığı söyledi. Elektrik olmadığı için bilgisayar kullanamadıklarını veri girişi yapamadıklarını söyleyen öğretmen sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Öğrenci velileri ise okullarının bir haftadır elektriksiz kalmasına isyan etti. F. Çolak isimli bir öğrenci velisi “Elektrik olmadığı için hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz hem idarecilerimiz mağdur olmuş durumda. Milli Eğitim Müdürlüğü bir an önce bu sorunu çözmesi gerekir” dedi.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek te söz konusu okula gelerek Emrah Şahin Ortaokulu Müdürü Emrah Şahin Haktanır ve yenisi yapılmak üzere yıkılan Fatih İlkokulu’nun Müdürü Muzaffer Oğuz’dan bilgi aldı. Müdür Şimşek yaşanan sıkıntı ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verdi.

Öte yandan söz konusu okula elektik bağlanması için Enerjisa tarafından proje yapılması istendiği, süreçte yaşanan gecikme nedeniyle okula henüz elektriğin bağlanmadığı öğrenildi.