“Şiddet eylemlerini durdurmak için önlem alın” | Güney Gazetesi Mersin

“Şiddet eylemlerini durdurmak için önlem alın”

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır’ın mevzuata aykırı şekilde eczane açmak isteyen ve dosyası reddedilen bir eczacı yakını tarafından saldırıya uğramasına meslektaşları ve sivil toplum örgütleri sert tepki gösterdi. Basın açıklamasında şiddet eylemlerinin sona ermesi için sorumlular göreve davet edildi.

“Şiddet eylemlerini durdurmak için önlem alın”


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, cuma günü aracıyla seyir halinde iken mevzuata aykırı şekilde eczane açmak isteyen ve dosyası reddedilen bir eczacı yakını tarafından önü kesilerek darp edilmişti. Polis tarafından göz altına alınan şüpheli daha sonra serbest bırakılmıştı. Sağır’a yönelik saldırıya meslektaşları ve sivil toplum örgütlerinden tepki geldi. Eczacılar Odası önünde düzenlenen basın açıklamasında saldırı protesto edildi. Basın açıklamasına kendisi de eczacı olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ta katıldı.

 

 

“NEFRETLE KINIYORUZ”

 

Mersin Eczacı Odası adına basın açıklamasını okuyan Oda Genel Sekreteri Mehmet Sait Eke, mevzuata aykırı bir şekilde eczane isteyen ve dosyası reddedilen bir eczacı yakını tarafından başkanlarına yönelik yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi. Şikayetleri üzerine yakalanan şahsın, yaşanan diğer birçok şiddet olayındaki gibi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını anlatan Eke, “Yapılan saldırı sonrası emniyet birimleri ve adli mercilerde hukuki işlemler devam ediyor. Saldırgan gerekli cezayı alıncaya kadar sürecin takipçisi olacağız. Bu türden saldırıların yasalar ve mevzuat çerçevesinde yürüttüğümüz muvazaa ile mücadeleden bizi alıkoyamayacağını herkesin bilmesini isteriz” dedi.

 

“MÜCADELE AZMİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR”

 

Bu ve benzeri şiddet eylemlerinin, mücadelelerinin meşruluğunu onaylamak ve birlikte mücadele azimlerini güçlendirmekten başka bir işlevi olmayacağını anlatan Eke, “Mersin Eczacı Odası Başkanımız Uzm. Ecz. Özgün Sağır şahsında Odamıza yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Birinci basamak sağlık kuruluşu olan eczacıların görevlerini yerine getirirken şiddet eylemleriyle karşı karşıya kalmaları ve bu noktada sağlık çalışanlarının hukuki koruma kalkanına sahip olmamalarının kabul edilemez olduğunu anlatan Eke, “Her gün ülkenin farklı bir yerinde gerçekleşen bu şiddet eylemlerine artık dur demenin zamanı çoktan geldi de geçiyor. Bu noktada sorumluları görevlerinin gereğini yapmaya, kime karşı yapılırsa yapılsın bu şiddet eylemlerini durdurucu önlemleri almaya çağırıyoruz.”

Alçakça saldırıların kendilerini mesleki ve etik değerleri koruma mücadelesinden geri adım attıramayacağını anlatan Eke, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

 

 

“EN AĞIR CEZA VERİLSİN”

 

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney ise Başkan Özgün Sağır’a fiziksel saldırı olayında başlatılan soruşturmanın titizlikle yürütülmesi ve şüpheliye en ağır cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.

Mevzuata aykırı şekilde eczane açmak istediği için talebi reddedilenle bu şahsın gerçekleştirdiği alçakça saldırının hiçbir açıklamasının olamayacağını ifade eden Üney, “Muvazaa ile mücadele odalarımızın ve birliğimizin mesleğimizi korumak adına kararlıkla sürdürdüğü en temel olitikalarından başında gelmektedir. Oda Başkanımız Özgün Sağır, mesleğini etik değerler, yönetiminde deneyimli ve meslektaşlarının hak ve hukukunu her zaman koruyan başarılı bir Oda Başkanımızdır. Oda başkanı olmanın sorumluluğuyla mesleğimizi korumak adına almış olduğu yaraların her birinin hesabını tek tek soracağız. 66 yıllık meslek örgütümüzle Oda Başkanımızın arkasındayız. Olayın en yakın takipçisi olacağız.Türk Eczacıları Birliği olarak bu şahsın adalet önünde hak ettiği şekilde cezalandırılması için olayın yakından takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

DESKET BAŞKAN SAĞIR’I DUYGULANDIRDI

 

Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır ise “Fiziki bir saldırı 3 gün sürer 3 ay sürer ama geçer. Ama bunun psikolojik travması gerçekten de çok kötü. Gerek ekip arkadaşlarımdan gerek eczanede çalışanlarımdan gerekse ailemde bunun hala sıkıntılarını yaşıyorum. Ama bu sıkıntıyı atlatmamda yardımı olanlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

GÜLTAK: BU SALDIRI BAŞKANI DEĞİL BİZLERE YAPILMIŞTIR

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise 1991 yılından beri gururla bu mesleği yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.

Mersin Eczacı Odasında farklı kademlerinde yöneticilik yaptığını hatırlatan Gültak, “Burası bizim evimiz ve yuvamız. Yapılan saldırı başkana değil bizlere yapılmıştır. Bizzat buradan da basın aracılığıyla da söylemek istiyorum birlik başkanımızın da söylediği gibi bende yerelde bir belediye başkanı olarak, bu olayı hukuk bazında birebir takip edeceğimin sözünü veriyorum. Hiç kimse bu densizliğinin bu alçaklığın yanına kar kalmayacağından emin olabilir. Saldırıya uğrayan kişi Özgün Başkan olabilir ama o bizim kardeşimizdir. Benim kardeşime yapılan bir saldırı bana yapılmış demektir. Dolayısıyla ben meseleye birazda bu açıdan bakıyorum. Üstelik hiçbir suçu yokken sadece görevini yapan ve karşı taraftan yasal olmayan isteklere direnen kardeşime bir saldırı yapılıyorsa bende burada boş durmam gereken neyse yapacağız.”

 


  “Şiddet eylemlerini durdurmak için önlem alın”