MHP’li belediyelere nükleer dopingi! | Güney Gazetesi Mersin

MHP’li belediyelere nükleer dopingi!

Gülnar’da nükleer santral inşaatını sürdüren şirket, Gülnar Belediyesine yaşlı bakım evi ve park projeleri için 6 milyon liralık bağışta bulundu. Bu rakam, Gülnar Belediyesinin bütçesinin yüzde 5’ine denk geliyor. Şirket, Silifke Belediyesine de 3,4 milyon liralık bağış yaptı.

MHP’li belediyelere nükleer dopingi!


ABİDİN YAĞMUR

 

Rus menşeili Akkuyu Nükleer A.Ş, nükleer santral inşaatının sürdüğü bölgede yerel yönetimlere ve spor kulüplerine yaptığı yüklü bağışlarla dikkat çekiyor.

Şirket son olarak MHP’li Alpaslan Ünüvar’ın başkan olduğu Gülnar Belediyesine “Yaşlı Bakım Evi”  projesi için 1 milyon 731 bin 560 TL ve  Akkuyu NGS Park isimli park için de 4 milyon 328 bin 900 TL bağışta bulundu.

Nükleer şirketin bir kalemde Gülnar Belediyesine yaptığı bağış 6 milyon liradan fazla. Bu rakam, Gülnar Belediyesinin 2023 bütçesinin yüzde 5’ine denk geliyor.

 

MHP’Lİ SİLİFKE BELEDİYESİNE DE BAĞIŞ

 

Akkuyu Nükleer A.Ş ayrıca MHP’li Sadık Altunok’un başkan olduğu Silifke Belediyesine de dikkat çekici bir rakamla bağışta bulundu. Şirket, Silifke Belediyespor kulübüne 865 bin liralık yardımda bulunurken gençlere yönelik sosyal tesis için de Silifke Belediyesine 2 milyon 597 bin lira bağışta bulundu. Böylece şirketin Silifke Belediyesine yaptığı bağış tutarı 3 milyon 463 bin lirayı buldu.

İki belediyeye verilen bağış miktarı 9 milyon lirayı geçti. Her ikisi de MHP’li olan belediyelere bağış çeklerini Akkuyu Nükleer A.Ş. Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov takdim etti.