“3-5 çapulcuya teslim etmem” | Güney Gazetesi Mersin

“3-5 çapulcuya teslim etmem”

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, belediye şirketi TESKİ’nin kasasında 1.8 milyonun kayıp olduğunu söyledi.

“3-5 çapulcuya teslim etmem”


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan son günlerde basında yer alan belediye iştirak şirketi TESKİ’de yolsuzluk yapıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ve o tür haberleri yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.  Bozdoğan, “Kimin rantına dokunduysam, herkesten acayip sesler çıkıyor. Ama ben bunlara hep dokunacağım. Çünkü bir kentin rantını halk yaratır. İsmetpaşa'nın rantını da halk yarattı. O rantlar 3-5 tane çapulcuya asla gitmeyecek. Karalama kampanyası yapıyorlar. Bunların amacı siyasi veya daha farklı beklentileri var. Bugün savcılığa suç duyurusunda bulunduk, tüm belgeleri teslim ettik. Ben çiğ yemedim, karnım hiç ağrımaz, ama burada kimler çiğ yediyse adalet mutlaka hesabını soracaktır” diye konuştu.

Başkan Bozdoğan ,“TESKİ bizim özellikle kentsel dönüşümde, yoksul kesimin ev sahibi olabilmeleri ve gelirlerini arttırmak için kurulan bir şirkettir.  Ama yaklaşık bir yıllık süreçte halka ve kuruma zarar verdiğini gördüğümüzde yönetim kurulunu hemen değiştirdik ve bununla ilgili de zaten suç duyurusunda bulunmuştuk” dedi.

 

 

“KASADA OLMASI GEREKEN 1 MİLYON 800 BİN LİRA KAYIP”

 

Bozdoğan, ‘’Bu süreçte bir ön protokol elbette yapılabilir. Fakat bu ön protokoller yapılırken vatandaştan alınan paraların mutlaka kurumun yani TESKİ'nin kasasından geçmesi gerekir. Ama baktığımızda tabloda TESKİ'nin kasasında girmeyen paraların olduğunu gördük. Girmeyen bu paraları gördüğümüzde de yeni yönetim kurulumuz, muhasebecilerimiz, avukatlarımız bunların hesaplarını yapıp, bu hesapların kasaya dönmesini beklediler. Ve bununla ilgili de ne kadar kurum zarara uğratıldıysa bu kuruma uğratılan zararın mutlaka giderilmesi istendi. Ama o paranın kasaya gelmemesinden dolayı hem daha önce yaptığımız suç duyurusu var hem de bugün Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip yeni bir suç duyurusunda bulunup, TESKİ'nin tüm evraklarını teslim ettik. Burada amacım öncelikli olarak bir halkı korumak, iki TESKİ'yi korumak. Çünkü bu şirket belediyenin şirketi ve dolayısıyla halkın şirketi. Halkın şirketine verilecek zarar kim tarafından olursa olsun adaletin elinden hiçbir zaman. Şu an kasada gözükmeyen 1 milyon 800 bin TL. Ancak garantisi olan bir para çünkü ilgili arkadaşların daireleri, evleri, arsaları var. Biz oradan keser şirketin hesabına koyarız. Ancak yapılan işlemin yanlışlığından dolayı bunu adli makamlara bildirmek zorundaydık” ifadelerini kullandı.