Öğrenciler çevre için buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Öğrenciler çevre için buluştu

Mersin’in 13 ilçesindeki ortaokullardan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen “Doğadaki Yaşamı Keşfet - Doğa ile Bütünleş” etkinliğinde çocuklara doğayı koruma bilincinin aşılanması amaçlandı.

Öğrenciler çevre için buluştu


“Doğadaki Yaşamı Keşfet - Doğa ile Bütünleş” projesi kapsamında, endemik türlere ev sahipliği yapması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’nca sit alanı ilan edilen; dünyada nesli koruma altındaki Caretta Caretta Kaplumbağalarının da üreme alanı Adanalıoğlu sahilinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da çocuklara doğayı koruma bilincinin aşılanmasını ve çevreci yaşama uygulamalarının yaygınlaştırılmasını amaçlayan etkinliğe katılarak çocukları ve proje ekibini yalnız bırakmadı. Tüm giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanan etkinlikte öğrencilere çevre duyarlılığı konusunda eğitim verildi.

 

DOĞA İLE UYUMLU BİR YAŞAM BİLİNCİ OLUŞTURMAK AMAÇLANIYOR

 

“Doğadaki Yaşamı Keşfet - Doğa ile Bütünleş” projesi hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Meryem Ülkü Yozcu; “Proje ile amacımız; yeryüzü üzerindeki hızlı nüfus artışı, sanayileşme, doğal çevre üzerinde olumsuz etkiler yaratmakta. Bizler de buradan yola çıkarak öğrencilerimizle doğa ile uyumlu bir yaşam bilinci oluşturmak amacıyla, bunu da erken yaşlarda oluşturarak, geleceğe yaşanabilir bir dünya bırakmak üzere 7’inci sınıf öğrencilerimizi hedef kitle olarak belirledik. Mersin’de öğrenim gören tüm öğrencilere açık bir proje ve her ilçemizden öğrencilerimiz projede yer alıyor. Etkinliklerimizi 17-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğiz” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da konuşmasında “Bu eğitimi alıp bilinç kazanan çocuklarımız aile büyüklerine, arkadaşlarına ve çevresine de örnek oluyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)