Aydıncık’ta cam atıklar tehlike saçıyor | Güney Gazetesi Mersin

Aydıncık’ta cam atıklar tehlike saçıyor

Geçen yıl ormanlık alanlarının büyük bir bölümünü yangında kaybeden Aydıncık İlçesi’nde yol kenarındaki ormanlık alanlara atılan sera cam atıkları yeni facialara davetiye çıkarırken Aydıncık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mehmet Sarı yetkilileri göreve davet etti.

Aydıncık’ta cam atıklar tehlike saçıyor


Hasan Küçük  

 

Mersin’in Aydıncık İlçesi geçen yıl meydana gelen ve günlerce süren yangında ormanlık alanlarının büyük bir bölümünü kaybetmişti. Aydıncık’ta yangının izleri henüz silinmemişken ilçede yeni yangınlara davetiye çıkaran görüntüler ortaya çıkıyor. Aydıncık-Gülnar Karayolu Kamaş Mevkiinde yol kenarındaki ormanlık alana atılan inşaat ve sera atıkları geçen yıl yaşanan yangından ders çıkarılmadığını gösterdi. Yetkililerin orman içindeki cam ve şişe atıklarının yangına neden olduğuna dair defalarca uyarılar yapmasına rağmen tonlarca sera camlarının orman içinde dökülmesi tepkiye neden oldu. Aydıncık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mehmet Sarı Aydıncık-Gülnar Karayolu üzerindeki çevre faciasını görüntüledi. Gülnar’dan Aydıncık’a giderken Kamaş Mahallesi civarında inanılmaz bir çöp yığınları ile karşılaştığını ifade eden Sarı, “Böyle giderse bu ilçe 10 yılda elden çıkacak gibi. Doğusu,  batısına gidin benzeri çöpler yığın yığın bulunmakta. Bunlarla ilgili hiç önlem alınmamakta” dedi.

 

ÖNLEM ALIN ÇAĞRISI

 

Yetkilileri seslenen Sarı, “Önlem alamazsak önümüzdeki yıllarda her taraf çok kirlenecektir. Vatandaş çöpü nereye dökeceğini bilmiyor. Vatandaşa en azından yer gösterilirse bu camlar değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Bir an önce buralara çöp dökülmemesi için çözüm üretilmesi lazım. Bu durum Aydıncık için hoş görülecek bir durum değil. Bir an önce buna el atmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Macun, plastik, lastik, naylon ve inşaat atıklarının yanında tonlarca sera cam atıklarının orman içine atılması ile çıkabilecek bir kıvılcımın Aydıncık’ın geri kalan ormanlarını küle çevirebileceğini vurgulayan Sarı, yetkileri soruna çözüm bulmaları için uyarırken vatandaşları ormana atık atmamaları için duyarlı olmaya davet etti.