Kardeş kıyağı | Güney Gazetesi Mersin

Kardeş kıyağı

Büyükşehir Belediye Meclisinde AKP ve MHP gruplarının oylarıyla alınan bir karar, Yenişehir’de bazı şahıslara ait arazilerde yapı yoğunluğunu 0.20’den 0.90’a çıkardı. Bu rant artışından yararlanan arsa sahipleri arasında AKP’li belediye meclisi üyesinin kardeşi de var.

Kardeş kıyağı


 

ABİDİN YAĞMUR

 

Yenişehir 2. Etap imar planlarıyla ilgili itirazlar, Büyükşehir Belediye Meclisinin pazartesi günü yapılan oturumunda sert tartışmalara neden olmuştu.

Tartışmanın nedeni, yeni planların, bazı arsa sahiplerine çok büyük rant sağlaması ancak kamunun bu artıştan faydalanamaması.

 

SEÇER, “ARSA SPEKÜLATÖRLERİ VAR” DEMİŞTİ

 

Meclisten AKP ve MHP oylarıyla geçen karara göre özel şahıslara ait olup da imar planlarında Belediye Hizmet Alanı olarak görünen arsalarda yapı yoğunluğu 0.20’den 0.90’a çıkarıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, madde üzerine yaptığı konuşmada, tartışmalı parsellerden birçoğunun arsa spekülatörlerince ucuza kapatıldığını ileri sürdü.

 

ARSA ŞİRKETİN ÜZERİNE, ŞİRKET KARDEŞİN ÜZERİNE

 

Arsasının yapı yoğunluğu artırılan şahıslar arasında Mersin’in tanınmış müteahhitlerinin yanı sıra AKP’li bir belediye meclisi üyesinin kardeşi de var.

Yapı yoğunluğu artırılan arsalardan biri, kayıtlarda bir mühendislik-mimarlık-inşaat şirketinin üzerine görünüyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası kayıtlarına göre şirketin sahibi ise AKP’li belediye meclisinin kardeşi. Bu durumda AKP’li üye, birinci derece akrabasına çıkar sağlayacak bir oylamaya katılmış ve oy kullanmış oluyor.