Bir kalemde milyarlarca liralık rant oluştu | Güney Gazetesi Mersin

Bir kalemde milyarlarca liralık rant oluştu

Bir kalemde milyarlarca liralık rant oluştu


Geçtiğimiz ay yapılan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde AKP ve MHP gruplarının oylarıyla, Yenişehir’de yapı yoğunluğunun artmasını öngören karar geçmişti.  Başkan Vahap Seçer’in meclis kararını veto etmesi üzerine o karar dün yeniden meclis gündemine geldi ve ısrar kararı arandı. MHP ve AKP gruplarından 2 üye çekimser kalırken 40 üye kararda ısrar oyu kullandı ve Yenişehir’de yapı yoğunluğunu artıracak madde meclisten geçti.

 

ARSA SPEKÜLATÖRLERİ VURGUSU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Yapılaşmanın artması söz konusu olacaksa değer artışı olsun kamuya da kaynak oluşsun dedik. Arsa spekülatörleri ucuza kapatıyor. 10 liralık arsa oluyor 70 lira, 100 lira. Bu haksız ranta karşı olunması gerektiğini CHP grubu olarak söyledik. Ortada bir rant çıkıyor. Milyarlık rantlar bunlar. Kamuya hiçbir katkı sağlamadan 463 bin metrekarelik inşaat alanı çıkıyor” dedi.

 

CHP’li başkanlar tartıştı

 

Yenişehir ilçesinde yapı yoğunluğunu artıracağı, haksız rant yaratacağı iddialarına konu olan plan değişikliği CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i de karşı karşıya getirdi.

Vahap Seçer, Özyiğit’in konuşması sırasında “İlçe belediye başkanı da planın bu şekilde çıkmasını istiyor. Cumhur İttifakı ile ne konuştuğunuzu anlatın” dedi.

Abdullah Özyiğit de bunun üzerine “Cumhur İttifakına giden, bu konuda görüşen namussuz ve şerefsizdir” ifadelerini kullandı.