ÇBK, Fenerbahçe’ye uzatmada boyun eğdi | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK, Fenerbahçe’ye uzatmada boyun eğdi

Son 18 saniyeye 4 sayı önde giren Mersin Yenişehir ÇBK, Fenerbahçe’nin 3+1’ lik atışına engel olamayınca normal süre 60-60 eşitlikle bitti. Uzatmada Tifanny ve Gökşen’den yoksun oynayan ÇBK maçı 71-63 kaybetti. Gökşen Fitik 18 sayıyla maçın en skoreri olurken, ÇBK’nin 31 top kaybı dikkat çekti!

ÇBK,   Fenerbahçe’ye uzatmada boyun eğdi


İBRAHİM AYDEMİR

 

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 1. Haftasında deplasmanda Fenerbahçe Alagöz Holding’e uzatmalara giden maçta 71-63 kaybetti. Geçtiğimiz sezon Play-Off finalinde eşleşen iki takımdan galip gelen Fenerbahçe olmuş ve sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Bu sezon da ilk haftada karşı karşıya eşleşmede gülen taraf ev sahibi Fenerbahçe oldu. ÇBK, Sarı Lacivertlilere 71-63 mağlup oldu. İlk periyoda iyi başlangıç yapan ve ÇBK, üst üste bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü eline aldı. Turuncu lacivertliler ilk çeyrekte üstün oyununu sürdürerek çeyreği 15-28 önde tamamladı. İkinci çeyreğe kötü başlayan ÇBK, kendi yarı alanından çıkarken kaptırdığı toplarla üst üste sayılar yedi ve rakibini oyuna dahil etti. İkinci çeyreği 19-12 önde bitiren Fenerbahçe, soyunma odasına 34-40 geride girdi.

Başa baş geçen üçüncü çeyreği de 14-12 geride kapatan ÇBK, son çeyreğe 48-52 önde girdi. Son çeyreğe iki takım da kötü başladı ve sayı üretmekte zorluk çekti. Son çeyreği 12-8 önde tamamlayan Fenerbahçe skoru 60-60 yaptı ve maçı uzatmalara taşıdı.  Uzatmalarda sayı bulmakta güçlük çeken ÇBK, rakibine diş geçiremedi ve maçtan 71-63 yenik eayrıldı.