“Dernek değil, kadın mücadelesi yargılanıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Dernek değil, kadın mücadelesi yargılanıyor”

Geçtiğimiz aylarda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği hakkında açılan kapatma davasının ikinci duruşması İstanbul Adliyesinde 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

“Dernek değil, kadın mücadelesi yargılanıyor”


ABİDİN YAĞMUR

 

Duruşmada dernek yetkilileri ve avukatlarının yanı sıra öldürülen kadınların yakınları müdahillik talebiyle söz aldı.

İsveç ve Hollanda başkonsoloslukları, İstanbul Barosu, CHP, Mor Çatı Vakfı, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği temsilcileri ve birçok kadın ve avukat gözlemci olarak duruşmayı izledi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi Başkanı Avukat Şerife Arıcı Yıldız da gözlemci olarak katıldığı duruşmadan sonra yapılan basın açıklamasında söz aldı.

 

 

Yıldız, “Kadın mücadelesinin neferleri aynı zamanda hukukçular olarak katılmaktan utanç duyduğumuz davalardan birine gözlemci olarak katıldık. Neden utanç duyduk?  Türkiye’de mahkemelerde kadınların yaşam hakkını ihlal edenlerin, katiller yargılanmasını beklerken, başka kadınlar ölmesin diyen dernekler yargılanıyor. Bugün sadece Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği değil, kadın mücadelesi yargılanıyor, kadının yaşam hakkı yargılanıyor, İstanbul Sözleşmesi yargılanıyor, anayasa, medeni kanun, insan hakları evrensel beyannamesi yargılanıyor. İşte bizler bu nedenle bu davanın takipçisiyiz. Bu haksız, dayanaksız açılmış davada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğinin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği hakkındaki kapatma davasının üçüncü duruşması ocak ayına ertelendi.