İstiklal Caddesi gün sayıyor | Güney Gazetesi Mersin

İstiklal Caddesi gün sayıyor

Yenileme çalışmaları nedeniyle İstiklal Caddesi geçtiğimiz haftalarda trafiğe kapatıldı. Caddemin araç trafiğine kapanması nedeniyle işlerinde düşüş olduğunu söyleyen esnaf çalışmanın bir an önce bitirilmesini bekliyor.

İstiklal Caddesi gün sayıyor


ELVAN KONUK

 

Geçtiğimiz günlerde İstiklal Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Yenileme çalışmalarının Aralık ayında bitirilmesi hedeflenirken esnaf çalışmanın bitmesi için gün saymaya başladı.

Öte yandan caddenin ara sokaklara açılan kısımlarına kapıların olduğu bariyerlerin yapılması ve bu kapılarda sürgülerin bulunması bazı eleştirilere de yol açtı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ve yazarlar, caddeye açılan sokakların başına kurulan kapıların tek taraflı kilitlenmesi nedeniyle yayaların caddeye çıkamadığını, bazı kapıların sürekli kapalı olduğunu ileri sürdü.

 

“KAPILAR HEP AÇIK”

 

Ancak caddede bulunan ve ara sokaklara açılan kapıların tamamının açık olduğu gözlendi. Bir yandan çalışmalar devam ederken bir yandan da İstiklal caddesinde işi olan vatandaş yaya olarak yolu rahatlıkla kullanabiliyor. 

Vatandaşın geçebileceği kapıların hiç kapatılmadığını söyleyen esnaf ise caddenin yenilenmesinden memnun olduklarını ancak cadde araç trafiğine kapatıldığı için işlerinin düştüğünü söyledi. Esnaf, çalışmaların bitmesini ve caddenin yeni haliyle araç trafiğine açılmasını dört gözle bekliyor.