“Acentelerimiz özür bekliyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Acentelerimiz özür bekliyor”

Mersin’de seyahat acenteleri ile bir araya gelen TÜRSAB Başkan adayı Ali Bilir’in toplantıda “Siz bu kafayla Mersin’e havalimanı yapılmasını ve yatırım gelmesini çok beklersiniz” şeklinde ifadeler kullanması turizmciler arasında tartışmalara neden oldu. TÜRSAB Mersin Başkanı Hakan Bayındır, bu sözlerin camiayı kırdığını söyledi. Sözlerinin yanlış anlaşıldığını savunan Ali Bilir ise “Gerekirse özür dilerim” dedi.

“Acentelerimiz özür bekliyor”


ELVAN KONUK

 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) seçim havasına girdi. Birlik başkanlığına adaylığını açıklayan isimlerden biri olan Ali Bilir, geçtiğimiz günlerde Mersin’e gelerek seyahat acenteleri temsilcileriyle buluştu.

Ali Bilir’in bu toplantıda, Mersinli seyahat acentelerini kast ederek “Siz bu kafayla Mersin’e havalimanı yapılmasını ve yatırım gelmesini çok beklersiniz. Yapmayın kardeşim bu işi” sözlerini kullandığı iddia edildi.

İddiayı ortaya atan  TÜRSAB Mersin Bölge Temsil Kurulu Başkanı ve aynı zamanda yeni dönem adayı Hakan Bayındır, Bilir’in toplantıdaki imalarından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Bayındır, “Toplantıya katılmayan seyahat acentelerimize atıfta bulunarak, ‘Siz bu kafayla Mersin’e havalimanı yapılmasını ve yatırım gelmesini çok beklersiniz. Yapmayın kardeşim bu işi’ diyerek üyelerimizi tahkir edici ifadelerde bulunan Ali Bilir’in, bu sözleriyle Mersinli turizmcilerimizin bölgede gerçekleştirilen yatırımları hak etmediğini ima etmesi bizleri son derece rahatsız etmiştir. Turizmin gelişimi için canını dişine takan, mesleğini en güzel şekilde ifa ederek evlerine ekmek götürmek için büyük emek sarf eden Mersin’deki seyahat acentelerimiz için yapılan bu türden yakışıksız değerlendirmeleri üyelerimiz hak etmemektedir. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız, ancak üyelerimizi rencide edici bu türden açıklamaları tasvip etmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla bu talihsiz açıklama nedeniyle Sayın Ali Bilir’in Mersinli seyahat acentelerimizden özür dilemesini bekliyoruz” dedi.

 

 

ALİ BİLİR: “SÖYLEDİKLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI”

 

İddialar üzerine telefonla ulaştığımız TÜRSAB Başkan aday Ali Bilir, söylediklerinin yanlış anladığını ifade ederek gerekirse özür dileyeceğini söyledi.

Bilir, “O gün hem basın mensuplarının hem de acentelerin olduğu ortamda konuşmamda şu ifadeleri kullandım. ‘Nerede olursa olsun, herkes kendi camiasına kendi sektörüne, kendi mesleğine ne kadar sahip çıkarsa ve ne kadar ilgilenirse o kadar ilgi görür. Yani siz isterseniz bir şey olur. Siz istemeden hiçbir şey olmaz. Ne Mersin’in turizmde tanıtımı olur ne Mersin’in beklediği havalimanı zamanında yapılır. Ne beklediği ziyaretçi sayısı gelir ne alt yapısı olur. Ancak ve ancak bu mesleği yapan insanların ilgi ve alakası olması ile bir şeyler mümkün olur’ dedim. Şu anda salondaki katılım da gösteriyor ki Mersin’deki meslektaşlarımız davasına sahip çıkma yolunda gayret göstermiyorlar. İnşallah Mersin’in tanıtımı için turizm için elinden geleni yaparlar. Tabi ki içinde bulunduğumuz yoğun sezon sebebi ile meslektaşlarımızın birçoğu gelemeyeceğini bizlere söylediler. Bu doğrultuda ben bunu bir örnekleme olarak söyledim. Yani kesin bir ifade değildir benim söylediğim” dedi.

Eleştiri anlamında bir şey söylemediğini vurgulayan Bilir, “Bir yere yatırım anlamında bir şey gelebilmesi için o camianın orada yaşayan insanların, oradaki halkın, meslek gruplarının ancak talebiyle, istemesiyle, peşine düşmesi ile bunun olabileceğini söyledim. Hiç kimse merkezi iktidar da olsa, bir meslek odası da olsa oturduğu yerden bir yerle ilgili bir şey yapması söz konusu değil. Önce oradaki halkın bunu istemesi gerektiğinin altını çizdim. Olay anladığım kadarı ile farklı yorumlandı.  Tabi ki öyle bir yanlış anlaşılma olduysa özür de dilerim. Yanlış anlaşıldıysam o benim kusurumdur, anlatmak istediğimiz o değildi” şeklinde konuştu.