“Mama fiyatları yüksek, belediyeler yetersiz kalıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Mama fiyatları yüksek, belediyeler yetersiz kalıyor”

Hayvansever Ayla Yunusoğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle gazetemize açıklamalarda bulundu. Sokak hayvanların haklarını korumak amacıyla kutlanan bir gün olduğunu söyleyen Yunusoğlu, “Şu anda gönüllülerin en büyük sorunu mama fiyatlarındaki önlenemez artış, veteriner tedavi ücretlerinin yüksekliği. Bu konuda belediyelerin mama yardımı yetersiz kalıyor” dedi.

“Mama fiyatları yüksek, belediyeler yetersiz kalıyor”


MAYSA DERYAYEVA

 

Geçtiğimiz yıllarda her ay bir kedi kısırlaştırabilmek için bütçe ayırabildiğini ancak şu an fiyatların yüksek olmasından dolayı yapamadığını ifade eden Yunusoğlu, “Mahallede 10 yaşından 1 yaşına kadar pek çok kedi var ve yeterince büyük olanların kısırlaştırılmasını kendi bütçem dahilinde yaptırdım. Geçmiş yıllarda kısırlaştırma yaptırmak 250-300 TL civarında olduğu için her ay bir kedi kısırlaştırmasına bütçe ayırabiliyorduk. Şimdi ise Veterinerler Odası yetkililerinin aldığı karara göre bu ücret bin ve 2 bin TL arasında değişiyor. Çünkü kedinin ya da köpeğin dişi olması ücrette artışa neden oluyor. Bu nedenle de artık bir gönüllü olarak kısırlaştırmaya bütçe ayırmam imkansız hale geldi” dedi.

 

 

 

“BELEDİYELER ÜCRTSİZ DESTEK OLUYOR”

 

Hayvanların kısırlaştırılması konusunda belediyelere görev düştüğünü söyleyen Yunusoğlu, Mersin’de Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Hayvan Barınağında ve Akdeniz Belediyesi ile Haytap iş birliğinde sokak hayvanlarını ücretsiz kısırlaşma yapıldığını belirtti.

 

 

“KISA SÜREDE HİZMETE GİRMESİNİ BEKLİYORUZ”

 

Yenişehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi ile iş birliğinde sokak hayvanları konusunda protokol imzaladığını söyleyen Yunusoğlu, “Teknopark yakınında bulunan besleme odağını kısırlaştırma yeri olarak tahminen Ocak 2023 yılında hizmete açacaklar. Duyduğumuz kadarıyla orada hayvanlara yönelik kısırlaştırma ve rehabilite hizmeti yanında kafeterya ve çocuklara yönelik alanlar yapılması planlanıyor. Umarım en kısa sürede Yenişehir Belediyesi’nin bu yeri hizmete girer. Çünkü burada da yaklaşık 30 köpek var ve bunlarla gönüllü arkadaşım Pınar Yılmaz’la ilgilenmeye çalışıyoruz” dedi.