Bir ağaç daha zehirlendi | Güney Gazetesi Mersin

Bir ağaç daha zehirlendi

Yenişehir’e bağlı Bahçelievler Mahallesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bir incir ağacının gövdesine matkapla delik açtı. Ağaç yavaş yavaş kururken çevre sakinleri “Ağaca zehir enjekte edilmiş olabilir” diyor.

Bir ağaç daha zehirlendi


ZELİHA ÖZİPEK

 

Bahçelievler Mahallesinde bir ara sokakta kaldırımda kendiliğinden büyüyen incir ağacı, gövdesine matkapla delik açılmasının ardından yavaş yavaş kurumaya başladı.

Senem Biçer adlı yurttaşın sosyal medya hesabında yayınladığı bilgilere göre olay Bahçelievler Mahallesi 1809 Sokakta gerçekleşti.

 

 

Senem Biçer, tanık olduklarını şöyle anlattı:

“Yine Mersin yine bir ağaç matkapla dört yerden delinerek muhtemelen zehir enjekte edilerek kurutulmuş. Bahçelievler Mahallesi, 1809 Sokakta bir incir ağacı, meyveleri üzerinde. Aşağıda matkapla delinen noktada filiz vermiş. Kendini bu hale getirenlere inadına yaşamak der gibi. En yakınında ki esnaf Ankara Döşeme'ye sordum, esnaf üzgün 15 gündür böyle dedi. Bunu ağaca yapan yarın sana yapmaz mı sanıyorsun. Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya, suçlu ya da suçluları bulmalarını istiyorum.”

Bahçelievler Muhtarlığına, Yenişehir Belediyesine ve Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunan Biçer, “Olay sizin sorumluluğunuzda olan bölgede gerçekleşiyor. Kolluk kuvvetlerini harekete geçirmekte sizin duyarlılığınızla doğru orantılı olmalı” dedi.