İHD’den gözaltılara tepki | Güney Gazetesi Mersin

İHD’den gözaltılara tepki

İHD üyeleri, MBB Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş ve birçok belediye çalışanının terör operasyonuyla gözaltına alınmasının endişe verici olduğunu söyledi

İHD’den gözaltılara tepki


 

MAHMUT SÖNMEZ

İHD Mersin Şubesi, içlerinde MBB Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in ve birçok belediye çalışanın olduğu şahıslara yönelik yapılan terör operasyonu ve gözaltılara tepki gösterdi. Yapılan operasyonun şeklinin ve gözaltıların endişe verici olduğunu dile getiren İHD Mersin Şubesi Eş başkanı Hakkı Demir, “Gözaltıların ülkemizin içine girdiği seçim atmosferiyle ilgili olduğu, halk arasında ayrışmaları arttırmak amacı taşıdığı izlenimi doğurmakta; deyim yerindeyse ‘Birileri Mersin’de düğmeye bastı’ dedirtmektedir” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in de aralarında bulunduğu birçok kişi dün sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube ekiplerince yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. “Terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları iddiasıyla” yapıldığı belirtilen gözaltılara karşı İnsan Hakları Derneği (İHD) basın açıklaması düzenledi. Basın metnini İHD Mersin Şubesi Eşbaşkanı Hakkı Demir okudu

 

 

“BEDRETTİN GÜNDEŞ’İNDE İÇİNDE BULUNDUĞU GÖZALTILARA TEPKİ”

 

İçlerinde Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in de olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik dün sabah gerçekleştirilen operasyonun bir algı operasyonu olduğunu kaydeden Demir, “Mersin Büyükşehir Belediyesine yönelik algı operasyonlarının bir parçası olduğu açık bu operasyonlarda kesin olmamakla beraber 55 gözaltı olduğu söylenmektedir. Gözaltına alınanlardan biri de kamuoyunun yakından tanıdığı Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı sayın Bedrettin Gündeş’tir. Bedrettin Gündeş adresi belli olan ve çağrıldığında asla ifade vermeye gitmekten imtina etmeyecek bir insandır. Her zaman hak temelli barış ve huzur mücadelesi veren derneğimizin de üyesidir. TRT Haber eşliğinde evine baskın yapılması ve gözaltına alınış şekli yeterince bilgi sahibi olmadığımız diğer gözaltılar hakkında da endişe verici bir izlenimi bırakmaktadır” diye konuştu.

“GÖZALTILAR ‘BİRİLERİ MERSİN’DE DÜĞMEYE BASTI’ DEDİRTMEKTE”

 

Gözaltıların çoğunun gazetecilere, yerel yönetimlerdeki çalışanlara ve yerel aktivistlere dönük olduğuna dikkat çeken Demir, “Gözaltıların ülkemizin içine girdiği seçim atmosferiyle ilgili olduğu, halk arasında ayrışmaları arttırmak amacı taşıdığı izlenimi doğurmakta; deyim yerindeyse ‘Birileri Mersin’de düğmeye bastı’ dedirtmektedir. İktidara yakınlığıyla bilinen yazılı ve görsel medyanın bu konuyla ilgili attıkları başlıklarda halka sükunet ve barış çağrısı yapmak yerine kutuplaştırıcı dil kullanılması da iyi niyete yorulamamıştır. Bir hukuk devletinde TRT başta olmak üzere iktidara yakın medya kuruluşlarının ayrıştırıcı haber başlıklarını derhal durdurması ve barışa çağrı yapması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

KAOSA KARŞI DAYANIŞMA ÇAĞRISI

 

Ayrıştırma ve kutuplaştırmalara karşı emek ve demokrasi güçlerini dayanışmaya çağıran Demir, “Kaos ve karanlıktan, toplumu kutuplaştırmaktan ve terörize etmekten güç devşirmeye çalışan muktedirlere karşı emek ve demokrasi güçlerinin daha çok dayanışması, her türlü haksız ve hukuksuz uygulamalara amasız fakatsız karşı durması ve tepki vermesi gerekir. Nitekim barış ortamı tesis edilen ve kutuplaşmaların olmadığı bir ülkede çatışmalı eylemlerin de gerçekleşmeyeceği aşikardır” dedi.

 

AYDA BİR GÜN BARIŞ NÖBETİ TUTULACAK

 

Türkiye’nin 2014 yılı 17 Haziran – 1 Kasım benzeri bir ortama sürüklenmesinin önüne geçilebilmesinin yolunun barıştan, emekten, insan haklarından, doğadan ve demokrasiden yana olan güçlerin sesinin daha gür çıkmasından geçtiğini belirten Demir, “Bizler, insan hakları savunucuları olarak barışa çağrımızı yineliyor bu cihetle her ayın ilk cuması saat 14:00-18:00 saatleri arasında barış nöbeti yapacağımızı bir kez daha duyuruyor, duyarlı tüm Mersin halkını nöbetimize bekliyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.