Bakan Soylu: Saldırıyı PKK gerçekleştirdi | Güney Gazetesi Mersin

Bakan Soylu: Saldırıyı PKK gerçekleştirdi

Bakan Soylu: Saldırıyı PKK gerçekleştirdi


İBRAHİM AYDEMİR

 

Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik silahlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırının hemen ardından Mersin'e gelerek incelemelerde bulundu. 

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, “Saat 23.00 sıralarında lüks otomobil ile Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polis evine bir terörist saldırısı yapıldı. Akabinde hemen İl Emniyet Müdürlüğü’nden olay hakkında bilgileri aldık. 2 kadın terörist çantalarıyla birlikte, önceden tespit ettikleri, polisin nöbet tuttukları yere yönelerek ateş ediyorlar ve çatışma çıkıyor. Bölgeye yakın 4 bekçi arkadaşımız da bölgeye gidiyor ve 2 teröristle çatışmaya giriyor. Bu 2 terörist yaralanıyor ve iki ayrı patlama sesi geliyor. Sırtlarına koydukları patlayıcıları kaçamayacaklarını anlayınca patlatıyorlar. O esnada 1 polisimiz ağır yaralı, 1 polisimiz ise yaralanıyor. Ağır yaralanan arkadaşımız müdahalelere rağmen kurtarılamıyor ve şehit oluyor. Diğer arkadaşımızın durumu iyi. Bir kadın vatandaşımız ise balkonda otururken 1 kurşun isabet ediyor ama şükür hayati tehlikesi yok. Yine 2 vatandaşımız patlama etkisiyle yüksekten atlama gerçekleştiriyorlar ama onlarda hiçbir şey yok. 1 evladımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Şehitler Tepesi’nin Yiğiti oldu” dedi.

 

BAKAN SOYLU: 1 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU

 

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "Yapılan ilk tespitlere göre teröristlerden birinin kimliğini büyük ölçüde belirledik. 2 teröristin de kırsaldan geldiği tahmin ediliyor. Hangi terör örgütü olduğu da belli. Saldırıyı PKK gerçekleştirdi. Türkiye üzerinde bu terör örgütlerinin oyun kurmasını destekleyenler; bilmelidir ki; Türkiye, eski Türkiye değil” diye konuştu.

 

 

“1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

 

Olayda 1 kişinin gözaltına alındığını belirten Soylu, “Olayda ilk anda elinde pompalı tüfek olan bir kişi gözaltına alındı. Tabi bu olaya yardım ve yataklık yapan kişilerle ilgili gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Şunu milletimiz bilsin, bu olayla kimin bağlantısı varsa ve bu teröristlerin buraya gelmesinde kimin payı varsa onlar hakkında gereken her şeyi yapacağız. Bu olayın Mersin’de yaşanmasının nedeni de, teröristlerin Mersin’i çok tanımasından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.