Secerlioğlu: “Galibiyetle başlamak moralimizi artırdı” | Güney Gazetesi Mersin

Secerlioğlu: “Galibiyetle başlamak moralimizi artırdı”

Secerlioğlu: “Galibiyetle başlamak moralimizi artırdı”


İBRAHİM AYDEMİR

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, ilk haftasında Elazığ Belediyespor’u 82-66 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı. Geçtiğimiz hafta Federasyon Kupası’nı kazanan Tarsus ekibi, maçtan önce kupa sevincini taraftarları ile yaşadı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Başantrenör Mustafa Secerlioğlu bu sezonki birinci hedeflerini kupayı kazanarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Secerlioğlu, “Lige galibiyetle başlamak morallerimizi iyice yerine getirdi. Şimdi artık ikinci hedefimize odaklanarak inşallah lig şampiyonluğunu Tarsus’a getireceğiz. Elazığ maçı ilk periyot başa baş mücadele ile geçti ve ilk periyodu geride bitirdik. İkinci çeyrekte ise dengeyi kurduk ve devre arasına 4 sayı önde girdik. Üçüncü çeyrekte bizim kadro rotasyonumuzun geniş olması, rakibimizin faul problemine girmesi bizim lehimize oldu. Rakibin kısa forveti 36 sayı attı ama biz de savunmada iyi bir direnç gösterdik. Bu dirence dayanamadılar ve fark 18-20’ye kadar çıktı. Maçın sonunda da iyi bir galibiyete ulaştık. Böyle devam ederek ilerlemek istiyoruz” dedi.

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, 2. Hafta maçında 30 Eylül Cuma günü saat 18.00’de Urla Belediyesi ile karşılaşacak.