Boyalı Güreş Festivali’ne Tarsuslu sporcular damga vurdu | Güney Gazetesi Mersin

Boyalı Güreş Festivali’ne Tarsuslu sporcular damga vurdu

Boyalı Güreş Festivali’ne Tarsuslu sporcular damga vurdu


İBRAHİM AYDEMİR

 

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Boyalı Güreş Festivali yoğun sporcu ve seyirci katılımıyla tamamlandı. Festivale, Tarsus Belediyesi Spor Kulübü sporcuları damga vurdu.

Bu yıl 21’incisi düzenlenen Boyalı Güreş Festivali, seyirci ve sporcu katılımıyla rekor kırdı. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bölgeye kazandırdığı güreş tesisinin açılışıyla başlayan müsabakalar, kıran kırana geçti.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen müsabakalara toplamda 683 sporcu katıldı. Bu katılımla Türkiye rekoru kırıldığı öğrenilirken, iki bin kişilik tribünler tamamen doldu.

Festivalde yarışan Tarsuslu pehlivanlar; Doğan Uzun birinci, İsa Göçen ikinci ve Adem Uzun ise üçüncü olarak madalya kazandı. Tarsus Belediyesi Spor Kulübü sosyal medya hesabından oyuncuları tebrik ederek, “Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Bertiz Boyalı Karakucak Güreşlerinde Tarsus Belediye Spor Güreş takımımız ağır siklet baş pehlivanlık boyunda; Doğan Uzun 1’inci, İsa Göçen 2’nci ve Adem Uzun 3’üncü oldu. Sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.