Bozdoğan’dan salvo | Güney Gazetesi Mersin

Bozdoğan’dan salvo

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, hem Mersin Büyükşehir Belediyesiyle hem partisiyle yaşadığı sorunlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bozdoğan, “Beş altı yerden maaş alacaklara yapmasınlar bu işi” diyerek partisinin ilçe başkanını da hedef aldı.

 Bozdoğan’dan salvo


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, İçel Tv yayınında Ender Can Kayıhan’ın sunduğu programda Fatih Şahin ve Okan Çalışkan’ın sorularını yanıtladı.

 Bozdoğan, “Tarsus’u seven bir insan buranın il olması için her şeyi yapar. İşin siyasetini düşünmemek lazım. Doğru neyse onun yanında olmaya çalışıyorum. Herkesi yanımda görmek istiyorum. Tarsus haklarını alsın artık. Lobicilikte siyasette yalnız bırakılan bir Tarsus var” dedi.

 

“HALKIM İSTERSE YÜZDE YÜZ ADAYIM’’

 

Tarsus il olsun olmasın yüzde 100 belediye başkanlığına aday olduğunu açıklayan Başkan Bozdoğan, “Mecliste çok net olarak söyledim. O kadar çok kukla belediye başkan aday adayları var ki, şartlar ne olursa olsun halkım istediği sürece adayım.  Ben vatandaşımı seçmen olarak görmedim, benim vatandaşım yurttaştır. Ben gelecek seçimi değil, gelecek nesli düşünüyorum. Yapmadıklarım kadar yapamadıklarımdan da kendimi sorguluyorum. Burada enteresan bir şey var, benim Vahap Bey ile bir sorunum yok, bürokratlarıyla bir sorunum var” ifadelerini kullandı.

 

 “MEMNUNİYET ORANIMIZ YÜZDE 65”

 

 Kırsal ve merkez mahallelerde vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Bozdoğan, “Özellikle köylerde yapılan çalışmalarımızda memnuniyet anketimiz yüzde 65 dolaylarında. Biz her mahallemize hizmet götürmek için çabalıyoruz” diye konuştu.

 

“HİÇBİR SİYASET KENTE ZARAR VERMEMELİ’’

 

 Tarsus için planladığı tüm projelerin engellenmeye çalışıldığını belirten Başkan Bozdoğan, “Evraklarımız imar komisyona dahi gidemiyor. Tarsus’a dört dörtlük 5 yıldızlı bir otel kazandıracağız. Evrakı gönderdik, ama imar komisyonuna gönderilmedi. Bu hizmetler elbet yapılacak, tüm uğraşlarımız bu sebeple devam ediyor. Fakat bu anlamda zaman kaybı” diye konuştu.

 

  “BİR SEÇİLMİŞ BİR SEÇİLMİŞE BUNU YAPMAMALI’’

 

 Meclise gönderilen bir dosyanın seçilmiş biri tarafından engellendiğini kaydeden Başkan Bozdoğan, “Mecliste imarla ilgili bir dosya var ve ilçe teşkilatında toplantılar oluyor. Normalde bu tarz dosyalar hemen komisyona gider.  Ama maalesef telefonla birileri arıyor ve bunu yapan bir milletvekili. Bir seçilmiş bir seçilmişe dosyayı göndermeyin diyor. Akıllı adam aklını kullanır, daha akıllı adamlar başkalarının da aklını kullanır. Buna izin vermemek gerekir” ifadelerini kullandı.

 

“İLLER BANKASI PAYIMIZI KESMEK İSTEDİLER”

 

Konuşmasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yaşadıkları sıkıntılara değinen Bozdoğan şunları söyledi:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi’nin İller Bankasından parasını kestirdi. Dava açtık, durdurduk. Paramızı geri aldık. İller Bankası’ndan sen Tarsus Belediyesi’nin parasını kestireceksin. E hak ettin mi bunu? Hak etmedin. Öyle bir hakkın da yok. Mahkeme ne karar verdi? Hayır, alamazsın dedi. Durdurdu ve o parayı geri verdirtti. Nerede görülmüş bir CHP’li belediyenin başka bir CHP’li belediyenin parasını kestirtmek için İller Bankası’na şikâyet ettiği? Üstelik de haksız olduğu bir konuda. Yanlış olan şeyler çok fazla.”

 

“BEŞ ALTI YERDEN MAAŞ ALIYORSAN YAPMAYACAKSIN”

 

İsim vermeden partisinin ilçe başkanını da eleştiren Bozdoğan şu ifadeleri kullandı: “Bir ilçe teşkilatı, birilerine biat ediyorsa biz de bazı şeyleri anlatamıyoruz. Önce o teşkilatın yönetim kuruluyla hepsinin kendini düzeltmesi lazım, çekidüzen vermesi lazım. Çünkü kaybeden maalesef halk oluyor, gariban insanlar oluyor. Sosyal medyaya bir bakın, bir sürü güzel şey oluyor Tarsus Belediyesi eliyle. Kaç tanesini hangi yönetici paylaşmış bakın. Ticaret peşinde koşacaklarsa ilçe başkanlığı yapmasınlar. Beş altı yerden maaş alacaklarsa yapmasınlar. Sadece kendi nüfusuna prim yaptıracaksa, yapmasınlar.” (Haber Merkezi)