“Sürdürebilir çözüm için varız” | Güney Gazetesi Mersin

“Sürdürebilir çözüm için varız”

Firma, konut, iş yeri ve fabrikalarda talep bazlı ilaçlama hizmeti hedefiyle 2005 yılında hizmete başlayan İninsecto İlaçlama ve Halk Sağlığı hizmetleri çalışmalarına devam ediyor.

“Sürdürebilir çözüm için varız”


İninsecto ilaçlama, pest kontrol ve danışmanlık hizmetleri yanı sıra tarımsal ürünlerin bulunduğu depo, silo, gemi, konteyner gibi ortamların fümigasyon yöntemiyle zararlı haşerelerden korunması için hizmet veriyor.

Firma, 2022 yılında depo temizliği, pest kontrol ve haşere ile mücadele kapsamında fümigasyon hizmetleri yanı sıra halk sağlığı ve çevre sağlığının kontrol edilmesi konularına yenilikçi, sürdürülebilir bir çözüm sunmak için ürün yelpazesine ozon jeneratörlerini de ekledi.

 

“SAĞLIK VE ÇEVRE KURALLARI ÖNCELİĞİMİZ”

 

İninsecto İlaçlama Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz,  “Akdeniz Bölgesi Teknozone Ozon Jeneratörleri Bayiliğini firma hizmeti ile birleştirerek müşteri memnuniyetini ön planda tutup, sağlık ve çevre kurallarına duyarlılığımızı sürdürerek en kaliteli hizmeti vermeyi odaklıyoruz” dedi.

Yeni nesil ozon jeneratörlerinin hizmet kapsamının oldukça geniş olduğunu belirten Ahmet Yılmaz, zararlılara karşı kullanılan birçok kimyasalın maliyet ve kalitede önemli derece kayıplara sebep olduğunu belirtti.

Yılmaz, pandemi sürecinde yaşam, çalışma, üretim ve hizmet alanlarında ozon gazı dezenfeksiyonunun kullanımı ile başlayan çalışmalarına, ozon jeneratörlerinin endüstriyel kullanım alanlarını da eklediklerini söyledi.

 

“GIDA ÜRÜNLERİNDE KİMYASALDAN VAZGEÇİLMELİ”

 

Sebze, meyve, et ve et ürünlerinde, süt ve süt ürünlerinde zararlılara karşı kullanılan kimyasalların giderilmesi için çiftçiler ve gıda üreticilerinin de kimyasal giderimi için tekrar kimyasal kullandığını ifade eden Yılmaz, “Tüketimden kaynaklı sağlık problemlerinin ve çevre kirliliğinin zincirleri oluşmakta. Geleneksel yöntemler nedeniyle ürünler dünya standartlarına uygunsuzluğu ile tanınmaya başlayacağız, bir an önce gıda ürünlerinde kimyasal kullanımdan vazgeçilmeli. Yıkama hatlarında, arıtma proseslerinde, atık su giderimin de ve zararlı birçok etkeni imha etmede ozon gazı kullanımı önem kazanmıştır” dedi. (Haber Merkezi)