Tarsus Belediyesi fidan ve fide üretiyor | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus Belediyesi fidan ve fide üretiyor

Tarsus Belediyesi belediyeye ait arazilerde üretim yapmanın yanı sıra belediye tesisleri içinde bulunan fidanlık alanında da üretim yapıyor. Alanda; tıbbi aromatik bitkiler, deneme alanları, seralar, bitki analiz laboratuvarı, fide yetiştirme sahaları ve model üretim alanları bulunuyor.

Tarsus Belediyesi fidan ve fide üretiyor


 

 

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Çukurova Bölgesi’nin önemli geçim kaynağı olan tarımın gelişmesi, çiftçiye, üreticiye destek olunması, ata ve yerli tohumun yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla belediyeye ait fidanlık alanında ve belediye arazilerinde üretim işlemlerine devam ediyor.

 

Fidanlıkta bulunan deneme alanlarında çeşitli ürünler yetiştirilerek bölgeye uyumluluğu test ediliyor ve çiftçilere gerekli bilgilendirmeler yapılarak ürünün çoğaltılması sağlanıyor. Seralarda ise fide olarak, karnabahar, lahana ve marul yetiştiriliyor.  Katma değeri yüksek olan tıbbı aromatik bitkilerin Tarsus genelinde üretim ve çoğaltımını sağlamak amacı ile çiftçilere yönelik projelerine de devam eden Tarsus Belediyesi, üretime teşvik amacıyla araziler ve fidanlık bölgesinde çoğaltılan fide ve fidanların dağıtımlarını ücretsiz sürdürüyor.

 

Fidan olarak alanlarda ceviz, badem, kivi, hurma, keçiboynuzu, zeytin ve incir yetiştirilirken, silajlık mısır ekimi, buğday, arpa ekimleri, Tarsus üzümü ve zeytin de çeşitler arasında bulunuyor. (Haber Merkezi)