Yönetim Kahramanlı’yı ziyaret etti, Kırmızı Şeytanlar tribünden çekildi | Güney Gazetesi Mersin

Yönetim Kahramanlı’yı ziyaret etti, Kırmızı Şeytanlar tribünden çekildi

Yönetim Kahramanlı’yı ziyaret etti, Kırmızı Şeytanlar tribünden çekildi


İBRAHİM AYDEMİR

 

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu'nda kulüp yönetimi kent protokolünü, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve iş insanlarını ziyaret etmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta Cuma günü Eski Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı'yı ziyaret eden Kırmızı Lacivertlilere, taraftarlardan ve kentten çok sayıda tepki geldi.
Mersin İdman Yurdu'nun iflas etmesinde ve kulübün bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olduğu düşünülen Ali Kahramanlı'ya yapılan ziyaretin yanlış olduğunu düşünen taraftarlar açıklama yaparak tribünden çekildiklerini açıkladı.
Kırmızı Şeytanlar Taraftar grubu yaptığı açıklamada, "Büyük Mersin İdman Yurdu camiasına:
Değerli taraftarlarımız; Şeytanlar Grubu olarak son yaşanan olayları şaşkınlıkla takip etmekteyiz.
Öncelikle kulüp başkanımız Metin Saltık ve yönetim kurulunun sivil toplum örgütlerini, iş insanlarını, şehrin önde gelenlerine yaptığı ziyaretleri doğru buluyoruz.
Kulüp başkanımızın iyi niyetini görmezden gelmek grubumuza yakışmayacaktır. Fakat geçmişte Mersin İdman Yurdu'muza zarar veren bazı şahısların ziyaret edilip kırmızı lacivertli asil formanın hediye edilmesi bizleri derinden üzmüştür.
Başkanımız ve yönetim üyeleri geçmişte yaşanan olayları ayrıntısına kadar bilemeyebilir fakat grup liderlerimize danışıp olaylar hakkında bilgi alabilirlerdi.
Bizleri üzen bir diğer konu ise eleştiriye açık olunmamasıdır. Taraftarlarımız haklı olarak tepkisini resmi sayfadaki malum gönderiye yaptılar ama yorumlar kapatılarak adeta sansür uygulanarak taraftarlarımızın yorum yapmasına izin verilmedi.
Şeytanlar Grubu bu şehrin en büyük sivil toplum örgütüdür, takımımızın en büyük itici gücüdür. Bu şehirde her zaman söz sahibidir. Yönetimin yaptığı bazı hamlelerde taraftar ile maalesef iletişim kopukluğu yaşanmaktadır. Birlik beraberlik olmamız gereken, şehrimizi ayağa kaldırmamız gereken bu önemli günlerde bu tarz olayların yaşanması hepimizin zararınadır. Halihazırda önümüzde birtakım engeller varken bir de kendi kendimize engeller yaratmak köklü camiamıza yakışmayacaktır. Bu yüzden yapıcı eleştirilerimizin yerine ulaşmasını ve bir an önce gerekli adımların atılmasını temenni ediyoruz. Tepki olarak alt oluşumlarımız UltrasMersin, Yeraltı Tayfa, Genç Şeytanlar, Soli Tayfa, Yeni Mahalle , Bahçe Mahalle ,Yeni Pazar , Mersin Defend, Erdemli ve Toroslar tayfalarımızın Çatalca maçında tribünde olmama kararlarını destekliyor, topyekün Şeytanlar Grubu olarak bu hafta tribünde yer almayacağımızın bilinmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.