Öğretmeni okuldan kovan müdüre sendika tepkisi | Güney Gazetesi Mersin

Öğretmeni okuldan kovan müdüre sendika tepkisi

Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan, Gazi Anadolu Lisesi Müdürü M.S’nin, okulun eski öğretmenlerinden A.N’yi onlarca meslektaşının önünde küçük düşürmeye çalışmasını, okuldan kovmasını, hakaret etmesini ve öğretmeni okuldan çıkarmak için okula polis çağırmasını kınadı. Ercan, “Türk Eğitim Sen haksızlığın, hukuksuzluğun, mobbingin karşısında tüm eğitim çalışanlarının yanında dağ gibi durmaktadır ve duracaktır” dedi.

Öğretmeni okuldan kovan  müdüre sendika tepkisi


 

 

 

ABİDİN YAĞMUR

 

 

Gazi Anadolu Lisesinde önceki müdür döneminde yaşanan spor salonu usulsüzlüğünü ortaya çıkardıktan sonra başka bir okula gönderilen beden eğitimi öğretmeni A.N’nin, okul idaresi tarafından top kafesini açmak üzere okula davet edildiği, okula bu eylül ayında atanan yeni müdür M.S’nin kadın öğretmene hakaret ettiği, okuldan kovduğu ve okula polis çağırdığı gazetemizin haberiyle kamuoyuna duyurulmuştu.

Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi, üyelerine yapılan bu hakaretin ardından okulda görüşmelerde bulundu ve konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan, üyeleri öğretmen A.N’nin müdür tarafından hakarete uğradığını ve kovulduğunu, diğer öğretmenlerin ise bu tavra karşı meslek dayanışması gösterdiğini kaydetti.

 

 

“MÜDÜR, POLİSLE BERABER OKULDA ÖĞRETMENİ ARAMIŞ”

 

Ercan, “Akabinde okula polislerin gelmesiyle beraber okul müdürü öğretmenler odasında ve okulun diğer alanlarında okul müdürü vakarına yakışmayan bir tavırla öğretmen A.N.’yi aramıştır. Bu anlatılan üzücü hadiselere okul öğretmenlerinin birçoğu şahit olmuşlardır. Maalesef olaydan daha iki gün önce okula müdür olarak atanan M.S tamamen önyargı ile bir bayan meslektaşımıza hiçbir insanın hak etmediği söz ve davranışlarla tağyir, hakaret ve iftiralarla dolu ithamlarda bulunmuştur Okullarımızın ve eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen birçok önemli sorunları varken bir okul müdürünün bir öğretmene karşı bu tavır, söz ve davranışları asla kabul edilemez, Türk Eğitim Sen olarak kabul etmiyoruz ve bu davranışları sergileyen okul müdürünü şiddetle kınıyoruz. Tüm eğitim çalışanları şunu bilmelidir ki; Türk Eğitim Sen haksızlığın, hukuksuzluğun, mobbingin karşısında tüm eğitim çalışanlarının yanında dağ gibi durmaktadır ve duracaktır” dedi.