Mersin Büyükşehir’le hareket dolu hafta | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Büyükşehir’le hareket dolu hafta

Mersin Büyükşehir’le hareket dolu hafta


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek programlar kapsamında, farkındalığı artıracak ve bilinçlendirici etkinlikler gerçekleştirilecek.

 

BİSİKLET ULAŞIMININ ÖN PLANA ÇIKARTILMASI HEDEFLENİYOR

 

Avrupa Hareketlilik Haftası ile bisiklet kullanımının ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate yönelmesi amaçlanıyor ve teşvik ediliyor. Bu amaçlar doğrultusunda Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması Programı (Eurovelo) için de başvurusunu yapan Mersin, gelecek onaya göre Eurovelo ağına dahil edilecek.

 

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI MERSİN’DE BİR DİZİ ETKİNLİKLE GEÇECEK

 

Hafta kapsamında, 17 Eylül’de Tarsus Bisiklet Turu, 18 Eylül’de scooter, paten ve kaykay şöleni, 19 Eylül’de Kültür Park içerisinde Labirent Oryantring etkinliği ve 21 Eylül’de de Mersin Bisiklet Turu gerçekleşecek. Bisiklet kullanımının artması, çocukların bisiklet kullanımını teşvik edebilmek amacıyla Türkiye’de ilk defa yapılacak ‘Evden Okula, Güvenle Pedalla’ projesi kapsamında, Mezitli’de pilot okul olarak seçilen 75. Yıl Ortaokulu ve İçel Anadolu Lisesi’nde bu etkinlik düzenlenecek. Ayrıca 22-25 Eylül tarihlerinde de ‘9. Uluslararası Mersin Bisiklet Festivali’ gerçekleşecek. (Haber Merkezi)