Mersin’e 5 bin 100 konut inşa edilecek | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’e 5 bin 100 konut inşa edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Toki tarafından, “İlk Evim” adlı kampanya genelinde Mersin’de toplam 5 bin 100 konut yapılacak.

Mersin’e 5 bin 100 konut inşa edilecek


MAYSA DERYAYEVA

 

Toki tarafından 3+1 ve 2+1 olarak inşa edilecek konutların başvuru detayları açıklandı. Proje kapsamında Mersin’de toplam 5 bin 100 konut yapılacak.  Anamur’da bin konut, Aydıncık’ta 128 konut, Mersin Merkez’de 2 bin 122 konut, Mut’ta 400 konut, Silifke’de 400 konut, Tarsus’ta 400 konut ve Toroslar’da 650 konut inşa edilecek.

Kampanyaya başvurular 31 Ekim’e kadar devam edecek olup, başvuru yapan vatandaşların bazı şartları sağlaması gerekiyor. Başvuru yapan vatandaşlardan 500 liralık başvuru bedeli alınacak. Başvuru yapan kişinin proje il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya proje il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.  Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine Türkiye Cumhuriyeti sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranıyor.  Başvuran yapan kişinin aylık hane halkı gelirinin en fazla net 16.000 lira olması şartı aranıyor. Kampanyaya bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek olup birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacak. Başvuru yapan kişinin 18 yaşını tamamlaması gerekiyor ve kampanyaya genç kategorisinde başvuran kişinin 14.09.1992 tarihinden sonra doğan kişiler başvuru yapabilecek.

Kampanyadan yaralanmak için hak kazanan vatandaşlardan yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile konutlar satılacak.  Proje kapsamında inşa edilecek 3+1 konutların başlangıç fiyatı 850 bin lira, 2+1 konutların başlangıç fiyatı ise 608 bin lira olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kampanyanın detaylarını açıklamasından saatler sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü binasına 2 dev reklam pankartı asıldı.