Meclis Tisan konusunda ısrar etti | Güney Gazetesi Mersin

Meclis Tisan konusunda ısrar etti

Mersin Büyükşehir Belediyesinde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı, dünyanın en iyi 13 koyu arasında gösterilen Tisan’ın da aralarında bulunduğu bazı yerlerde yapı yoğunluğunu artıracak kararı meclisten geçirmişti.

Meclis Tisan konusunda ısrar etti


MAHMUT SÖNMEZ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı, dünyanın en iyi 13 koyu arasında gösterilen Tisan’ın da aralarında bulunduğu bazı yerlerde yapı yoğunluğunu artıracak kararı meclisten geçirmişti. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kamuoyunda tartışmalara, tepkilere neden olan o kararı yeniden meclis gündemine getirdi ve ısrar kararı aradı. Cumhur İttifakı, Tisan konusundaki kararında ısrar etti, karar bir kez daha geçti.

 

“SİLİFKE’NİN HİZMETLERİNE ENGEL OLUNUYOR”

 

Tisan’da istedikleri imar değişikliğinde bir sorun olmadığını söyleyen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, konunun mecliste tekrar görüşülmesine anlam veremediğini, Silifke Belediyesinin hizmet üretmesinin önüne geçildiğini söyledi. 

Konu hakkında Başkan Seçer’e de yüklenen Altunok, “Bu konuda neden bu kadar ısrarcı oldunuz anlayamadım. Konu bir anda otele geldi yandaş medyayla beraber, sizleri esefle kınıyorum. Durum öyle bir hale geliyor ki insanlar belediyeyi arayıp daireleri siz mi satıyorsunuz diye soruyor. Silifke’ye karşı bu karşı neden bu tavır takınıyor anlamadım. Orada yüzlerce Yeşilovacıklı hemşehrilerimizin parselleri var. İki yıldır bekliyorlar. Hep mi Silifke’ye denk geliyor, Silifke’nin hizmetlerinin önüne geçildiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

“KOMİSYON KARAR DEĞİŞTİRDİ, ONLARI DA MI YÖNLENDİREN BİRİ VAR?”

 

Altunok’un kendisi hakkında kullandığı cümleye tepki gösteren Başkan Seçer, “Yandaş basınla beraber hareket ettiğimizi iddia ettiniz. Benimle ilgili bu açıklamanız hiç şık olmadı. Sana yakıştıramadım bu sözleri. Bazı konular kamuoyundan tepki alır, başkanda meclisten aldığı güçle bunu veto eder bundan daha doğal bir şey yoktur. Sizin oyunuza saygı duyuyorsam sizde benim kararıma saygı duymalısınız. Benim işim yok basına şunu işleyin mi diyeceğim. Kamuoyunun dikkatini çeken bir konu. Hatta imar komisyonunda sizin aldığınız kararın aksine bir karar vardı. Daha sonra değişti onları da mı yönlendiren birileri var? Bu doğru bir yaklaşım değil” diye konuştu.

Yaşanan tartışmanın ardından CHP’li Tuncay Gökçel ve İmar Daire Başkanı söz konusu yer ve değişiklikle alakalı teknik bilgileri aktardılar.

Ardından Başkan Seçer, ilgili madde hakkında ısrar oylaması gerçekleştirdi. Yapılan oylamada 41 Cumhur ittifakı üyesi meclis üyesi söz konusu madde hakkında ısrar kararı verdi ve konu meclisten geçti.