“HALKIN UMUDUYUZ” | Güney Gazetesi Mersin

“HALKIN UMUDUYUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin bugün de halkın umudu olduğunu belirterek “Halkın umuduyuz. Halkın umudu Kılıçdaroğlu. Gelecekte Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz bu 3.5 yılda verdiğimiz sınavla ortaya çıktı. CHP’li belediyelerin milletimiz karşısında verdiği sınav sizlere moral olsun. Sizlere umut olsun. Bizim yaptıklarımızı, anlayışımızı, adaletli insanlar olduğumuzu, bakın üç koyunu değil koca bir çiftliği yönetebileceğimizi insanlara anlatın. Bizim din düşmanı olmadığımızı, bilakis herkesin inancına, görüşüne saygı duyduğumuzu anlatın. Bizim seçkinlerin partisi değil, elitlerin partisi değil, isminde yazdığı gibi gerçekten halkın partisi olduğumuzu anlatın” dedi.

“HALKIN UMUDUYUZ”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisinin 99. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı.

 

“100 YILDIR AYAKTAYIZ”

 

Kutlamaya katılan partilileri “Bayramımız kutlu olsun, yaş günümüz kutlu olsun” diyerek selamlayan Vahap Seçer, “Kurtuluştan kuruluşa, bir asırlık çınar Cumhuriyet Halk Partisinin neferi olmaktan gurur duyuyorum. Partimizin ilk tohumları ulusal kurtuluş mücadelesiyle atıldı. Ete kemiğe büründü. Bundan tam 100 yıl önce bir güneş gibi doğdu. 100 yıllık zaman içinde Türkiye’nin mutluluğunda CHP vardı. Umudunda, kurtuluşunda, buhranlarda, dünya savaşlarında, ekonomik krizlerde CHP vardı.  100 yıllık bir parti olmanın verdiği dezavantajla her yeni kurulan ve halkımıza umut olduğunu iddia eden partilerin siyasilerin saldırılarına maruz kaldı. Bu partinin din düşmanı olduğu söylendi. Bu partinin üç koyunu güdemeyecek kadroları oluşturduğu söylendi. Bu partinin ülkeyi yönetemeyeceğini söylediler. Bu partinin kurucu liderine, Türkiye Cumhuriyeti’nin liderine ve onun arkadaşlarına insanlığa, onura, şerefe, haysiyete sığmayacak hakaretler yaptılar. Ama 100 yıldır bu parti, bu partinin şerefli üyeleri ayaktayız ve mücadeleye devam ediyoruz. Devam edeceğiz. Biz kurtuluşun partisiyiz. Biz kuruluşun partisiyiz. Biz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte yürüyen mücadele insanlarıyız” dedi.

 

“ÜLKE SEVGİMİZ VAR”

 

Cumhuriyet Halk Partililerin Türkiye sevdalısı, her insanı kucaklayan, geleceğe umutla baktıran, kardeşlik türküleri söyleten, demokrasiyi ve hukuk devleti anlayışını içine sindirmiş insanlar olduğuna dikkat çeken Seçer, “Başınız dik olsun. Alnınız açık olsun. Bizim liderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Onunla onur duyuyoruz. Şeref duyuyoruz. Tarihi geçmişiz çok gerilere dayanıyor. Birikimimiz var. Deneyimimiz var. Her şeyden öte ülke sevgimiz var. İnsan sevgimiz var. Adalet anlayışımız var. Bunlar bir kurum için önemli hasletler. Bir siyasi kurum için de çok daha değerli hasletler. Dimdik olun. Şevk içerisinde olun” ifadelerini kullandı.

 

“ÜÇ KOYUNU DEĞİL, KOCA BİR ÇİFTLİĞİ YÖNETEBİLECEĞİMİZİ ANLATIN”

 

CHP’nin 11 Büyükşehir Belediyesini kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerim sadece CHP’ye gönül verenlerin değil, bütün milletin geleceğe umutla baktığı gün olduğunu söyleyen Vahap Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün bir milletin, Türkiye’nin her bir köşesinde yaşayan insanların umut günüdür 31 Mart seçimleri.  Mersin’de Anamur’dan Tarsus’a kadar, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar, insan ayrımı yapmadan, fakiri zengini ayırmadan, kadını, çocuğu önceleyen, dezavantajlı insanları önceleyen, onları baba şefkatiyle, anne sevgisiyle kolu kanadı altına alan bir anlayışın iktidara geldiği gündür 31 Mart. Onun için geleceğe bakarken geçmişten umutlanın. Geçmişten güç alın. Hele hele 31 Mart’tan sonra geçen 3.5 yıl içinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz, sadece bizlerin değil yurt çapında CHP’li belediyelerin milletimiz karşısında verdiği sınav sizlere moral olsun. Sizlere umut olsun. Bizim yaptıklarımızı, anlayışımızı, adaletli insanlar olduğumuzu, bakın üç koyunu değil koca bir çiftliği yönetebileceğimizi insanlara anlatın. Bizim din düşmanı olmadığımızı, bilakis herkesin inancına, görüşüne saygı duyduğumuzu anlatın. Bizim seçkinlerin partisi değil, elitlerin partisi değil, isminde yazdığı gibi gerçekten halkın partisi olduğumuzu anlatın.”

 

“KENDİNİZE GÜVENİN”

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşlerini de paylaşan Vahap Seçer şunları söyledi:

“Önümüzde bir seçim var. Halkın umuduyuz. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Halkın umudu Kılıçdaroğlu. Cumhuriyet Halk Partisi. Tüm seçilmişlerimiz. Vatandaşlarımıza hizmet götürenler. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, parti meclisi üyelerimiz, belediye meclisi üyelerimiz. Her birimiz. Gelecekte nasıl Türkiye’yi yöneteceğimiz bu 3.5 yılda verdiğimiz sınavla ortaya çıktı. Bunları vatandaşa anlatın. Kendinize güvenin. Önce siz kendinize güvenin ki vatandaşın size güven duymasını sağlayın. Umut ederim çok yakın bir gelecekte, partimizin ve cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlama törenlerinde bizler CHP’nin, yani iktidar olan, yani Cumhurbaşkanını seçtiren, kendi anlayışıyla, adaletçi, demokrasiyi sindirmiş, hukuk devleti normlarına uygun yönetim anlayışı içerisinde olan, hakça paylaşan bir anlayışın yani CHP’nin iktidarda olduğu o günleri Allah bize nasip etsin.”