İlle de rest | Güney Gazetesi Mersin

İlle de rest

Tarsus’un il olması için İl’lede Tarsus kampanyasını başlatan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kampanyaya destek vermeyen siyasilere meclis toplantısında rest çekti.

İlle de rest


ABİDİN YAĞMUR/MAHMUT SÖNMEZ

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediye meclisi toplantısında zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Tarsus’un il olması için başlattıkları “İlle de Tarsus” kampanyasının tanıtım toplantısı öncesinde birçok kişinin ayağına kadar davetiye götürdüklerini anlatan Bozdoğan, “Bu kent için belediye başkanlığına soyunan kukla belediye başkanlarının, bu şehir için milletvekilliğine hazırlanan kukla milletvekillerinin katılım sağlamaktan kaçındığını, korktuğunu gördük” dedi.

 

“KORKAKLARI ZAFER TAKININ ALTINDAN GEÇİRMEYECEĞİZ”

 

Bozdoğan, “Tarsus’u halkımızla birlikte vilayet yapacağız ve kurtuluş zaferini ilan ettiğimizde zafer takının altından bugünün o korkaklarını, canlı yayından tek tek izleyen milletvekillerini ve belediye başkanlarını asla o takının altından geçirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“İNSANLARIN GÖZLERİNE NASIL BAKACAKSINIZ”

 

Partisinden bazı belediye meclisi üyelerinin, grup kararlarını meclis toplantısından önce sosyal medyaya sızdığını da iddia eden Bozdoğan, “Sözde belediye başkan adayları, sözde milletvekili adayları sizler karanlık emelleriniz için Tarsus’a ihanet ederken, bu şehrin milletvekili olmak için yola çıktığınızda insanların gözlerine nasıl bakacaksınız” dedi. 

 

2 kritik teklif reddedildi

 

Tarsus Belediye Meclisi toplantısında, Fevzi Çakmak Mahallesinde mülkiyeti belediye ait 21 bin 500 metrekarelik bir arazi üzerinde belediyenin de pay sahibi olacağı oto galericiler sitesi yapımı için belediye encümenine yetki verilmesi teklifi ile Hürriyet Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait olan yaklaşık 14 bin metrekarelik arazide belediyenin de pay sahibi olacağı şekilde konut ve ticaret alanı  projeleri için belediye encümenine yetki verilmesi teklifi komisyonlara bile gönderilmeden reddedildi. Oylamada, CHP grubundan Ali Dinsever, Aydın Polat  ve Şenay Kızmaz idare teklifi lehine oy verirken diğer CHP’liler idarenin teklifi aleyhine oy kullandı.