“Öğrencilere destek olacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Öğrencilere destek olacağız”

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısının birinci birleşimi Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Meclis açılışında konuşan Abdullah Özyiğit, üniversite öğrencilerin barınma sorununun çözülmesi konusunda desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

“Öğrencilere destek olacağız”


 

 

MAYSA DERYAYEVA

 

Özyiğit, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Yenişehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerinin barınması konusunda desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Yenişehir ilçesinin Türkiye genelinde en fazla okul sayısına sahip olan ilçe olduğunu ifade eden Özyiğit, “Yenişehir eğitimin en iyi düzeyde ve Türkiye’nin okul sayısı bakımında en fazla ilçesi olduğunu öğrendik. Mersin’in büyük yükünü kaldırdığı gibi ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite alanında çok önemli bir merkez halindedir” dedi.

Bu yıl üniversite öğrencilerini Yenişehir Belediyesine ait yurt ve misafirhanelerde barınması konusunda desteklerini devam edeceklerini belirten Özyiğit, “Kentimize üniversite eğitimi almak için gelen öğrencilerimizi istihdam etmek adına 163’ü kız 638 öğrencimizi hazırlamış olduğumuz erkek öğrenci ve misafirhane alanımızda ev sahipliği yapma şansına sahibiz. Öğrencilerden belirli ücret alınacak.  Alınan ücret işletmelerde gider olarak başa baş noktasını gözetiyoruz ama söz konusu olan üniversite öğrencileri olunca onları kişilikleri ve tercihleri üzerlerinde baskı kuran yapılara mahkûm etmemek adına bu konuda belli bir yardım sağlayarak, öğrencilerin özgür ortamda barınması ve eğitim alması noktasında Yenişehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.