MEÜ’de mühendislik bölümleri dolmadı | Güney Gazetesi Mersin

MEÜ’de mühendislik bölümleri dolmadı

Yeni öğretim yılının başlamasına az zaman kala üniversitelere yerleşen öğrencilerin sayıları açıklandı. Mersin Üniversitesinin dört yıllık bölümleri için toplamda 3 bin 330 kişilik kontenjan açıldı. 3 bin 330 kişilik açılan kontenjanın sadece 3 bin 142 öğrenci kayıt yaptırdı. En çok öğrencinin kayıt yaptırdığı fakülte İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olurken, Su Ürünleri Fakültesi en az kontenjanı olan fakülte oldu. Kontenjan sayısı 402 olduğu halde Mühendislik Fakültesinde kazanan 88 öğrenci kayıt yaptırmadı.

MEÜ’de mühendislik bölümleri dolmadı


MAYSA DERYAYEVA

 

2022-2023 Yılı Akademik dönemde toplam on beş fakültesi bulana Mersin Üniversitesi 3 bin 330 öğrenciye kontenjan açtı ancak bazı bölümleri kazanan öğrenciler kayıt yaptırmadı. Toplamda on beş fakülte için 3 bin 142 öğrenci kayıt yaptırdı. Mersin Üniversitesi kazanan 188 öğrenci kayıt yaptırmadı.

Mersin Üniversitesi bünyesinde Denizcilik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İslami Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Tip Fakültesi ve Turizm Fakültesi olmak üzere toplam on beş fakülte eğitim vermektedir.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde toplam on bölüm için 614 öğrenciye kontenjan açıldı ve 579 öğrenci kayıt yaptırdı. Toplamda 35 öğrenci kazandıkları bölümlere kayıt yaptırmadı.

8 bölümle eğitim veren Mühendislik Fakültesinde 402 öğrencilik kontenjan açıldı. Ancak Mühendislik Fakültesi kazanan 88 öğrenci kayıt yaptırmadı. Mühendislik Fakültesine bu yıl sadece 314 öğrenci kayıt yaptırdı.

Gıda Mühendisliği, Harita Mühendisliği ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri için açılan kontenjanlar dolmadı. İnşaat Mühendisliği için 72 kişilik kontenjan açıldı ancak 41 öğrenci kayıt yaptırdı.

Eğitim Fakültesi için toplam 444 kişilik kontenjan açıldı ve 436 kişi kayıt yaptırdı. İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği bölümleri için açılan kontenjan yüzde yüz dolu ve bu bölümü kazanan öğrencilerin hepsi kayıt yaptırdı.

İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi için bu yıl 432 kişilik kontenjan açıldı. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Maliye ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesine toplam 424 öğrenci kayıt yaptırdı. Kamu Yönetim bölümünün kontenjan yüzde yüz dolu ve kayıt hakkı kazanan adayların tümü kayıt yaptırdı.

Fen Fakültesi için toplam 166 kişilik kontenjan açıldı ve 162 öğrenci kayıt yaptırdı. Biyoteknoloji ve Kimya bölümleri kazanan öğrencilerin hepsi kayıt yaptırdı.

İletişim Fakültesi için bu yıl toplam 144 kişilik kontenjan açıldı ve 125 kişi kayıt yaptırdı. Gazetecilik ve Radyo ve Televizyon Programcılığı kazanan 19 öğrenci kayıt yaptırmadı.

Mimarlık Fakültesi için 165 kişilik kontenjan açıldı ve 161 kişi kayıt yaptırdı. İslami İlimleri Fakültesine 82 kişilik kontenjan açıldı ve 79 öğrenci kayıt yaptırdı.

Turizm Fakültesi için 227 kişilik kontenjanı açıldı ancak 212 kişi kayıt yaptırmadı. Hemşirelik Fakültesi için 185 kişilik kontenjanı açıldı ve sadece 1 öğrenci kayıt yaptırmadı.

Eczacılık Fakültesi için 93 kişilik kontenjan açıldı ve yüzde yüz doldu. Tıp Üniversitesi için 226 kontenjan, dış hekimliği fakültesi için 88 kişilik kontenjan açıldı ve kayıt hakkı kazanan tüm öğrenciler kayıt yaptırdı.

Denizcilik Fakültesi için 41 kişilik kontenjan açıldı ve 39 öğrenci kayıt yaptırdı.