VALİ PEHLİVAN’DAN TESİS MÜJDESİ | Güney Gazetesi Mersin

VALİ PEHLİVAN’DAN TESİS MÜJDESİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Amasyaspor maçı öncesi Yeni Mersin İdman Yurdu takımının antrenmanını ziyaret ederek yeni sezonda başarı dileğinde bulundu. Vali Pehlivan ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, 100 kulübe bir tesisin şart olduğunu söyleyerek yeni tesisin proje aşamasında olduğu müjdesini verdi.

VALİ PEHLİVAN’DAN TESİS MÜJDESİ


İBRAHİM AYDEMİR

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, yarın Amasyaspor ile karşılaşacak. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Prof. Dr. Aziz Sancar Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren Kırmızı Lacivertli ekibi ziyaret ederek takımla sohbet etti. Teknik direktör Ersin Aka, yardımcı antrenörler, futbolcular ve kulüp personeli ile tanışan Vali Pehlivan, Amasyaspor maçında takıma başarılar diledi.

Vali Pehlivan açıklamasında, “Bugün şehrimizin futbol takımı yöneticileri, futbolcuları ve teknik ekibiyle bir araya geldik. Onları yakından takip ediyoruz, edeceğiz. Mersin tesisleriyle, spora ilgisiyle ve gençlik potansiyeli ile spor şehri. 60 branşta 10’larca kulübümüz var. Yerel ve ulusal liglerde mücadele ediyor. MİY de Türkiye’nin en köklü kulüplerinden bir tanesi. Belirli dönemlerde iyi oyuncular yetiştirmiş ve iyi başarılar elde etmiş. Geçtiğimiz sezon da son ana kadar gelmiş bir takım vardı. Bu sene de o birliktelik sağlandı. Takım teknik direktörü, ekibi ve futbolcuları ile birlikte genç ve dinamik bir kulüp. Bu konuda Metin Saltık ve ekibine teşekkür ediyorum. Taraftarın da takımının arkasında olacağına inanıyorum. Cumartesi günü oynanacak maça da tüm taraftarlarımızı davet ediyorum” dedi.

 

“100 YILLIK BİR KULÜBE TESİS ŞART”

Yeni tesis projesinin bitme aşamasında olduğunu söyleyen Vali Pehlivan, “Şu an proje bitme aşamasında. Yeni bir tesis ve çalışma sahasının yapılması bitme aşamasında, proje bitince Başkanımız son halini bana getirecekler. Hayata geçirilmesi için değişik formüller düşünüyoruz. Onunla ilgili ilerleyen zamanlarda gereken açıklamayı yaparız. 100 yıllık bir kulübe tesis şart. Bu konuda özel sektörlerin de desteğini almaya çalışacağız. Tesisleşme konusunda proje ortaya konulduğunda hayata geçirilmesi için kısa sürede harekete geçeceğiz. Bunun da müjdesini buradan verelim” şeklinde konuştu.

 

 

FORMA HEDİYE EDİLDİ

 

Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, “Bu sezon en büyük transferimiz Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan oldu. Sağolsun hem maddi hem manevi olarak her zaman kulübümüzün yanında. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Saltık, Vali Pehlivan’a isminin yazılı 33 numaralı yeni sezon forması hediye etti.

 

 

AZİZ AKSOY TRANSFERİNDE PEHLİVAN DETAYI

 

Kulüpteki tüm futbolcularla tek tek tanışan Vali Pehlivan, oyuncularla kısa kısa sohbet etti. Vali Pehlivan, yeni transfer Aziz Aksoy ile tanıştığı anda Kulüp Başkanı Metin Saltık, “Sayın Valim Rize’de çözüme kavuşturduğunuz transferimiz Aziz’di” diyerek transfere dair ilk kez bilgi verdi. Vali Pehlivan da, Aziz Aksoy’a “O zaman bu sene seni daha farklı gözle takip edeceğim. İnşallah sakatlıksız bir sezon geçirirsin ve takımına katkıda bulunabilirsin” ifadelerini kullandı.