MHP’li vekil, soru önergesinde tiyatro oyununu jurnallemiş! | Güney Gazetesi Mersin

MHP’li vekil, soru önergesinde tiyatro oyununu jurnallemiş!

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği bir soru önergesinde, Selahattin Demirtaş’ın öykülerini sahneye taşıyan Merhaba Sanat Tiyatrosu ile salon tahsis eden Mersin Büyükşehir Belediyesini jurnallediği ortaya çıktı. Bakan Soylu, MHP’li vekilin tiyatro ile ilgili sorusuna yanıt vermedi. Soylu, “CHP’li belediyelerde çalışanlar arasında terör bağlantılı kişi var mı” sorusuna ise rakamlarla yanıt verdi, ayrıntıya girmedi.

MHP’li vekil, soru önergesinde tiyatro oyununu jurnallemiş!


ABİDİN YAĞMUR

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i hedef alan iddialarını geçtiğimiz mart ayında bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Kılavuz, 16 sorunun yer aldığı önergede, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li ilçe belediyelerinde PKK ve FETÖ ile bağlantılı olan kişilerin çalışıp çalışmadığını sordu.

Kılavuz, terör örgütüyle bağı olan kişilerin hangi tarihlerde işe alındığı, bu kişilerin belediyeye maliyetleri konusunda da bilgi istedi.

 

BAKAN SOYLU SADECE RAKAM VERDİ, TARİH VE AYRINTI VERMEDİ

 

Bakan Soylu, MHP’li Kılavuz’un soru önergesine, yasal süresi geçtikten sonra, 1 Ağustos’ta yanıt verdi. Soylu’nun yanıt yazısında Kılavuz’un sorularının ayrıntılı yanıt verilmedi, sadece rakamlar verildi

Yanıt yazısında, “Bahsi geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri personeli arasında 33 kişi PKK/KCK, 5 kişi FETÖ/PYD ve 2 kişi Hizbullah terör örgütü olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmış, 14 kişi adli makamlarca tutuklanmıştır. Ayrıca PKK/KCK terör örgütü içinde faaliyet yürütmekteyken ölen ve ya da terör suçlarından tutuklu/hükümlü bulunan şahısların yakınlarından 33 kişi halen Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Yazıda, gözaltına alınma ve tutuklama işlemlerinin hangi tarihlerde olduğu, bu kişilerin belediyede ne zaman işe girdikleri gibi ayrıntılara ise yer verilmedi.

 

TİYATROYU DA TERÖR SUÇLUSU İLAN ETTİ!

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği soru önergesinde, şu an tutuklu olan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın öykülerini sahneye taşıyan Merhaba Sanat Tiyatrosu ile tiyatro oyunu için salon tahsis eden Mersin Büyükşehir Belediyesini jurnallediği de ortaya çıktı.

Kılavuz’un önergesinde Merhaba Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen tiyatro oyunu adeta bir suçmuş gibi gösteriliyor.

Kılavuz önergede, “46 kişinin hayatını kaybettiği, 682 kişinin yaralandığı, 1113 binanın hasar gördüğü 6-7 Ekim olaylarının azmettiricisi olarak bağımsız Türk mahkemelerinde yargılanıp hüküm giyen Selahattin Demirtaş'm kitabından uyarlanan tiyatronun Mersin Büyükşehir Belediyesi kültür merkezinde sergilenmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilgili belediye çalışanlarına yönelik bakanlığınız bünyesinde bir çalışma var mıdır?”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önergeye verdiği yanıt yazısında, tiyatro oyunuyla ilgili soruya herhangi bir yanıt vermedi.

 

SEHER OYUNU BİRÇOK ŞEHRİ GEZDİ

 

Mersin’in en köklü tiyatro gruplarından olan Merhaba Sanat Tiyatrosu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Seher ve Devran kitaplarında yer alan “Seher”, “Deniz Kızı”, “Direnmek Güzeldir” ve “AVM” öykülerini sahneye taşımıştı.

Merhaba Sanat Tiyatrosu, Mersin Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayı’nda, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde oyunlarını sergilemiş ayrıca Adana ve İzmir’de de sahne almıştı. Seher oyunu, Konya’da salon engeliyle karşılaşmış ve HDP Cihanbeyli İlçe Başkanlığının salonunda sahnelenmişti.

 

Milletvekili Kılavuz’dan Başkan Seçer’e sert sözler

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Kılavuz “CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer devletimiz, milletimiz ve Türkiyemiz için bir milli güvenlik sorunudur. Vahap Seçer’in Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına devam etmesi büyük bir tehlike ve tehdit arz etmektedir. Vahap Seçer güzel Mersinimiz için yüz karasıdır. Vahap Seçer Mersinli hemşerilerimiz için utanç vesikasıdır. Vahap Seçer’in büyükşehir başkanlığı yapması masumlar ve mazlumlar için züldür. Mersinli hemşerilerimiz için zulümdür. PKK’lı hainler için ise umuttur, bölücü alçaklar için mutluluktur” dedi.

 

“HDP VE KOCAMAZ’IN DESTEĞİYLE GELDİ” İFADESİ DİKKAT ÇEKTİ

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun soru önergesine verdiği yanıta gönderme yapan Kılavuz, “31 Mart 2019’da gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimlerinde Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin’de HDP/PKK’nın açık desteğiyle seçimlere giren CHP Seçim sonrası bu desteğin diyetini sonuna kadar ödeme niyetindedir. Mersin’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde HDP-İP ittifakı ve Burhanettin Kocamaz’ın destekleri ile işbaşına gelen CHP’li belediye, seçimlerin akabinde HDP/PKK’lılara verilen kadro sözleri gereğince Ülkücü-milliyetçi kadroları haksız ve hukuksuz bir şekilde tasfiye etmiş; boşalan kadroları bölücü terör örgütlerine açarak, marjinal sol örgütlere üye ve sempatizan kişileri yerleştirmiştir. Bu ihanet değil de nedir? Belediye kadrolarını HDP/PKK’lılara peşkeş çekmek bölücülüğün daniskası değil midir?” ifadelerini kullandı.

 

MİLLETVEKİLLERİNİ DE HEDEF ALDI

 

Açıklamasında, CHP milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve Ali Mahir Başarır’ı da hedef alan Kılavuz, “İçişleri Bakanlığımızın soru önergemize vermiş olduğu bu cevap  Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri HDP/PKK’lılara peşkeş çekilirken alkış tutan, ihanet Mersin’de kol gezerken üç maymunu oynayan  Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel’e tarihi bir tokattır. Bu iddiayı dile getirdiğimiz zaman bize şereften bahsedip haysiyet ispatı isteyen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde tek bir terör örgütü üyesi çalışıyorsa her türlü yaptırıma razı olacağını söyleyen bu üç tribüncü vekil şimdi hangi yüzle hangi şerefle milletvekilliğine devam edeceklerdir” dedi.