Yenişehir örnek oldu | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir örnek oldu

Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Planlama Ajansı iş birliğiyle 13-14-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Kentte Erken Çocukluk Eğitim Programına, Mersin Yenişehir Belediyesi de örnek projesiyle davet edildi. Yenişehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli kapsamında yapılan çalışmaları anlatacak.

Yenişehir örnek oldu


Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu(UNICEF) ve Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (EÇG-P) ortaklığıyla geçtiğimiz yıl düzenlenen Uluslararası Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Kongresine yine Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli ile davet edilen Yenişehir Belediyesi, aynı projeyle bu kez bir eğitim programına davet aldı.  Yenişehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl kongreye davet edilen tek yerel yönetim birimi olarak dikkat çekmişti.

 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE DESTEK VERİYOR

 

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in göreve başlamasıyla birlikte hayata geçirdiği Erken Çocukluk Eğitimi Projesi; Yenişehir Modeli ile 3 yılda binlerce çocuğun ve ailenin hayatına dokundu. Marmara Üniversitesi bünyesine çalışmalar yürüten Marmara Aile Becerileri Eğitim Programında(MABEP) görevli uzman akademisyenler ile birlikte çalışan Yenişehir Belediyesi hem çocuklardaki gelişimsel problemleri erken dönemde tespit ediyor hem de gelişimlerine destek veriyor.

 

“ASIL AMACIMIZ BU PROJENİN TÜM TÜRKİYE’DE YAYGINLAŞMASI”

 

Çocukların zihinsel gelişiminin yüzde 80’inin 0-3 yaş arasında tamamlandığının bilimsel verilerle ortaya konulduğuna vurgu yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ Ancak bu noktada ülkemizde herhangi bir eğitim desteği yoktu. Yenişehir Belediyesi olarak bu alanda proje oluşturan ve hayata geçiren ilk kurumuz. Bizim asıl amacımız bu projenin tüm Türkiye’de yaygınlaşması, dolayısıyla projeyi anlatmak ve örnek olmak çok önemli. Marmara Belediyeler Birliğine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  (Haber Merkezi)