‘Savaş kaybettir, barış kazandırır’ | Güney Gazetesi Mersin

‘Savaş kaybettir, barış kazandırır’

HDP Mersin İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında yapacağı etkinliğin duyurusunu yaptı. ‘Savaş kaybettir, barış kazandırır’ sloganı ile yapılacak etkinlik 1 Eylül Perşembe günü Özgür Çocuk Parkında düzenlenecek.

‘Savaş kaybettir, barış kazandırır’


MAHMUT SÖNMEZ

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında yapılacak etkinliğin duyurusunu basın açıklamasıyla yaptı.  İl binasında yapılan basın, “Savaş kaybettir, barış kazandırır” pankartı asıldı. HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP yöneticilerin yanı sıra HDP’lilerin katıldığı açıklamada İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız konuştu.

 

“İKTİDARIN POLİTİKALARI BARIŞTAN NE KADAR UZAK OLDUKLARINI GÖSTERMEKTE”

 

İktidarın yürüttüğü politikalarla barıştan uzak olduğunu belirten Sarıyıldız, “Rejimin halklar üzerinde geliştirdiği mutlak tecrit ve savaş politikalarının ağır faturasını yine halk ekonomik boyutuyla ödemektedir. Halklara, dillere, kültürlere, görüş ve düşüncelere, yaşam biçimlerine, sanat ve sanatçılara, kadınlara ve gençlere karşı saldırı ve baskıları mevcut hükümetin barıştan ve toplumsal huzuru istemekten ne kadar uzak olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

 

BARIŞ ETKİNLİĞİNE DAVET

 

Toplumsal barış için 1 Eylül Dünya Barış Gününü fırsata çevirmenin, barışın sesini daha güçlü yükseltmenin tüm toplumun görevi olduğunu dile getiren Sarıyıldız, “HDP olarak 1 Eylül Dünya Barış Gününün anlam ve önemini gören, yaşatmak isteyen bir yerden barışın sesini haykırmak adına alanlarda olacağımızı belirterek, bütün barış, emek ve demokrasi savunucularını da omuz omuza ortak bir mücadelede buluşarak barışın sesini yükseltmek ve güçlendirmek adına alanlara çağırıyoruz. Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde 1 Eylül Perşembe günü Özgür Çocuk Parkında düzenlenecek olan etkinliğe, ‘Savaş kaybettirir barış kazandırır’ şiarıyla bütün halklarımızı davet ediyoruz” diyerek herkesi etkinliğe davet etti.