Öğrencilerin ‘barınma’ sınavı | Güney Gazetesi Mersin

Öğrencilerin ‘barınma’ sınavı

Öğrencilerin ‘barınma’ sınavı


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin’de öğrenci yurt ücretleri ve kiralık ev fiyatları dudak uçuklatıyor. Mersin Üniversitesine yakın bölgelerde 1+1 eşyalı kiralık dairenin aylık kirası 3 bin 500 lira ila 5 bin 400 lira arasında değişiyor. 1+1 eşyasız kiralık dairelerin fiyatı ise 3 bin liradan başlayarak, 5 bin liraya kadar yükseliyor.  Özel öğrenci yurtlarının fiyatları ise aylık 5000 liraya ulaştı.

YKS sınavından sonra tercih yapan adayların, kazandıkları üniversite ve bölümler açıklandı. Mersin’de bulunan üniversiteleri tercih eden öğrenciler, bu sene geçen yıllara göre daha fazla kiralık ev ve özel yurtlara para harcamak durumda.

Üniversitelerin açılmasına az zaman kala kiralık ev ve özel yurt fiyatlarında artış yaşanıyor. Mersin Üniversitesine yakın bölge olan Çiftlikköy mahallesinde 1+1 eşyalı evlerin başlangıç fiyatı 3 bin 500 liradan başlayarak 5 bin 400 liraya kadar yükseliyor.

1+1 eşyasız kiralık evlerin fiyatı ise 3 bin lira ile 5 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Kiralık evlerin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı üniversite öğrencileri ev sahibi arıyoruz diye ilan veriyor.

 

ÖZEL ÖĞRENCİ YURTLARI CEP YAKIYOR

 

Özel Turgut Kız öğrenci yurdunda iki, üç, dört ve altı kişilik oda mevcut olup, 2 kişilik odanın yıllık ödemesi 40 bin lira, 3 kişilik odanın yıllık fiyatı 35 bin lira, 4 kişilik odanın yıllık fiyatı 30 bin lira, 6 kişilik odanın yıllık fiyatı ise 25 bin lira.

Kayıt esnasında ücretin yüzde 50’si peşin olarak ödeniyor geri kalan ücrete ise 9 taksit yapılıyor. Fiyata kahvaltı, elektrik, su, internet, çamaşır, temizlik dahil olup, her odada mutfak mevcut.

Palmiye Kız öğrenci yurdunda ise tek, iki ve üç kişilik odalar mevcut olup, tek kişilik odanın yıllık ücreti 45 bin lira, iki kişilik odanın yıllık ücreti 33 bin lira, üç kişilik odanın yıllık fiyatı ise 27 bin lira.

Fiyata haftada bir temizlik, internet, su faturası dahil. Elektrik faturası ise odada kalan öğrenciler ödüyor. Fiyata kahvaltı dahil değil. Her odada mutfak, banyo ayrı olarak var.

Melis Öğrenci Yurdunda tek, iki ve üç kişilik odalar mevcut olmakla, her odada banyo, klima var. Melis Öğrenci Yurdunda ortak mutfak olmakla, fiyatlara kahvaltı dahil değil.

Tek kişilik odanın yıllık ücreti 60 bin lira, iki kişilik odanın yıllık ücreti 30 bin lira, üç kişilik odanın yıllık ücreti 20 bin lira. Fiyata internet, su, elektrik faturaları dahil ve haftada bir temizlik yapılıyor.