Milli Eğitim’e promosyon yazısı | Güney Gazetesi Mersin

Milli Eğitim’e promosyon yazısı

Milli Eğitim Müdürlüğü ile bankalar arasında yapılan maaş promosyon sözleşmesi uyarınca öğretmenlere 3 yıllık süre için 25 bin 240 lira ödeme yapıldı. Eğitim sendikaları, bu rakamın enflasyonun altında kaldığı görüşünde. Sendikalar, Milli Eğitim Müdürlüğünün bankalarla sözleşme yenilemesini talep ediyor.

Milli Eğitim’e promosyon yazısı


ABİDİN YAĞMUR

 

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe milli eğitim müdürlüklerine verdiği dilekçede, binlerce öğretmenin “bankalarla yapılan promosyon sözleşmeleri yenilensin” talebini dile getirdi.

Özel bankaların emekli aylığını taşıyanlara 8 bin liraya varan promosyon ödemeyi vaat etmesi ve enflasyondaki hızlı yükseliş, başta öğretmenler olmak üzere kamu personellerinin bankalardan aldığı promosyon ücretlerini yeniden gündeme getirdi.

Eğitim-İş Sendikası Mersin Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe milli eğitim müdürlüklerine verdiği dilekçede, bankalarla yapılan promosyon sözleşmelerinin yenilenmesini talep etti.

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin imzasıyla milli eğitim müdürlüklerine gönderilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Mersin ili genelinde kamu görevlilerinin aylık maaş ve ücret ödemelerinin gerçekleştirilmesine yönelik bankalarla farklı tarihlerde protokoller yapılmıştır. Gerçekleşen açık arttırmalı ihaleler sonucunda, bu protokollerle kamu çalışanlarına günün enflasyon oranlan seviyesinde promosyonlar ödenmiştir. İhalelerin yapıldığı tarihten bu yana çok kısa bir süre geçmesine rağmen yüksek enflasyon oranları ve alım gücünün düşmesinden dolayı eğitim çalışanlarının aldığı promosyon miktarları gerçek enflasyon oranlarının çok altında kalmıştır. 2021'den bu yana yapılan protokollerde ödenen promosyon miktarları şu anki enflasyon oranlarına göre ödenen ücret ve maaşların çok altında kalmıştır. Protokollerin süresi ve ülkedeki enflasyon artışı da göz önüne alındığında eğitim çalışanları ciddi miktarda kayıp yaşamaktadır.

Ağustos ayı başında Eğitim Iş Sendikası'nın yetkili olduğu Keşan İlçesinde banka ile yapılan protokol gereğince eğitim çalışanlarına 3 yıllığına 25.250 TL. promosyon ödemesi gerçekleşmiştir. Bu durum da göz önüne alındığında Mersin ili genelinde bankalarla yapılan protokollerin yeniden düzenlenip günün koşullarına uygun olarak iyileştirilmesi yönündeki talebimizin ilgili bankalara iletilmesi ve tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gerekli adımların atılmasını talep ederiz.”