Tırmıl Mercek’te eğitimler başladı | Güney Gazetesi Mersin

Tırmıl Mercek’te eğitimler başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yenişehir MERCEK’in ardından Tırmıl Sanayi Sitesi’ndeki MERCEK’in kapılarını kursiyerlere açtı. Tırmıl MERCEK’te açılan kaynak atölyesinde eğitim alan kursiyerler hem pratik, hem de teorik derslerine devam ediyor. Tüm gün süren eğitimlerin ardından sınava girecek olan kursiyerler Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacak. Kursiyerler böylelikle hem kurumlarda hem de kaynak işi ile ilgili birçok firmada görev alabilecek.

Tırmıl Mercek’te eğitimler başladı


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin finansman sağladığı Tırmıl MERCEK, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Tırmıl Sanayi Sitesi Kooperatifi işbirliğinde hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan ve yürütülen proje kapsamında açılan kaynak atölyesi ve dikiş kursları eğitimleri sürüyor.

 

“BURADAN ALINAN BELGENİN ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ VAR”

 

Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı olarak görev yapan Tırmıl MERCEK Sorumlusu ve aynı zamanda metal öğretmeni Rıdvan Yeşil, yaklaşık 5 haftadır derslerin devam ettiğini ifade ederek, “Burasının asıl amacı; belgesi olmayan, meslek sahibi olmayan kursiyerlerimizi, vatandaşlarımızı meslek sahibi yapmak. Kurs sonunda Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) belgesi verip, kursiyerlerimizi mezun edeceğiz. Belgenin uluslararası geçerliliği var” dedi.

 

“MYK BELGELERİNİ VE SINAV ÜCRETLERİNİ DE BİZ KARŞILIYORUZ”

 

Herhangi bir meslek sahibi olmayan 18-35 yaş arası tüm vatandaşları kurslara davet eden Yeşil, “Belgesiz çalışmasınlar, belge sahibi olsunlar. Yaptıkları iş hakkında daha tecrübeli, daha deneyimli olsunlar. Kaynakçı olarak çalışıyorlar, ama belgeleri yok. Belgesiz çalışmasınlar ve almış oldukları belge sayesinde daha rahat, daha güvenli bir iş bulabilirler. Kursumuz bütün vatandaşlarımıza ücretsiz olup, kayıtlar devam etmektedir. Kursiyerlerimizin MYK belgelerini ve MYK sınavlarının ücretlerini de biz karşılıyoruz. Ayrıca yine ücretsiz servis ve öğle yemeği imkânımız var” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

 


  Tırmıl Mercek’te eğitimler başladı