“Biz yönetime geldik, insanların yüzü güldü” | Güney Gazetesi Mersin

“Biz yönetime geldik, insanların yüzü güldü”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 8 bin 243 personeli kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde işçilerle birlikte halay çekti. Başkan Seçer, “Biz yönetime geldik, insanların yüzü güldü” dedi

“Biz yönetime geldik,  insanların yüzü güldü”


Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Belediye İş Sendikası Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Nail Kaya, DİSK-Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları ile daire başkanları ve işçiler katıldı.

 

ENFLASYON FARKINA GÖRE HER 6 AYDA ARTIŞ UYGULANACAK

 

Yeni Toplu İş Sözleşmesi Kültür A.Ş.’de 4 bin 994, İmar A.Ş.’de 1343 ve MESKİ A.Ş.’de 1906 personel olmak üzere toplam 8 bin 243 personeli kapsıyor ve taban ücreti 250 TL’ye yükseltildi. Temmuz ayı itibariyle en düşük ücret 7 bin 268 TL oldu. 6 aylık süre içerisinde enflasyon farkına göre hesaplanacak ve her 6 ayda artış uygulanacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 556, MESKİ’de 282 kadrolu işçinin 245 TL ile 272 TL arasında olan yevmiyesi ise 1 Eylül itibariyle 286 TL’ye yükseltildi.

Ayrıca toplamda 848 kadrolu işçiye 1 Eylül itibariyle ortalama yevmiyeye uygulanacak %5 zam, yeni taban ücreti üzerinden 286 TL’ye % 10 zam olarak güncellendi. 1 Eylül itibariyle ek protokol sonucu uygulanacak zamlar ile Büyükşehir Belediyesi’ndeki en düşük kadrolu işçinin günlük ücreti 314,60 TL oldu.

 

 

 “BENİ HALKIMA MAHCUP ETMEDİĞİNİZ İÇİN HEPİNİZLE GURUR DUYUYORUM”

 

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘İşçiler seninle gurur duyuyor’ sloganları ile sahneye çıktı ve işçi emekçilere seslenerek; “Ben de sizlerle gurur duyuyorum. Görev sürem olan 31 Mart'tan bu yana beni halkıma mahcup etmediğiniz için, sizlerle gurur duyuyorum. Kafalar değişince ne çok şey değişti, değişmeye de devam edecek. Kimsenin endişesi olmasın” dedi.

 

“BİZ YÖNETİME GELDİK, İNSANLARIN YÜZÜ GÜLDÜ”

 

3 yılı aşkın bir süredir çok güzel işler yaptıklarını yineleyen Başkan Seçer, “Biz yönetime geldik, insanların yüzü güldü. Çünkü, biz kimseye şiddet dili ile hitap etmiyoruz. Biz nefret gözü ile bakmıyoruz. Biz sevgi dilini kullanıyoruz, saygı dilini kullanıyoruz, hürmet dilini kullanıyoruz. Biz bir aileyiz. Mersin'de gülen bir toplum var. Mersin'de mutlu bir hemşehricilik var. Bu duyguları yükselttik. Fakat bazı engellemeler oldu. Belediyenin finansal açıdan sıkıntıya girmesi, hizmetlerini yapmaması için engellemelerle karşılaştık. Peki Ne oldu? Acımızdan mı öldük? Çok şükür mutluyuz, çalışıyoruz. Zamanında maaşınızı alıyorsunuz, yolları yapıyoruz, fakir fukaraya, garip gurebaya yardımcı oluyoruz, Allah'ın yarattığı canlı varlıklar bize emanet ilkesi ile çalışıyoruz. Onun için daha fazla çalışacağız, çok daha güzel, büyük hizmetler yapacağız. Bunu hep beraber yapacağız” dedi. (Haber Merkezi)