97. YIL BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI | Güney Gazetesi Mersin

97. YIL BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Kentin asırlık çınarı Mersin İdman Yurdu’nun 97. kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı.

97. YIL BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI


İBRAHİM AYDEMİR

 

Kentin asırlık çınarı Mersin İdman Yurdu’nun 97. kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı. Törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sakuçoğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Tarsus Organize ve Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli ve taraftarlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, “Kuruluş Yıldönümü etkinliklerimize Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yaparak başladık ve bu güzel günü coşkuyla, neşeyle ve mutlulukla devam ettiriyoruz. Bu coşku, inanıyoruz ki yıllar geçtikçe büyüyerek devam edecektir. 97 yıllık Şanlı tarihimize sonuna kadar sahip çıkacak ve başarılarla taçlandıracağımıza tüm Mersin halkının huzurunda söz veriyoruz. Yürekli yol arkadaşlarımızla birlikte, en karanlık gecede sorumluluk alarak, Mersin İdman Yurdu sevdasıyla, aşkıyla, gece-gündüz demeden, her zorluğa ve her engele kafa tutarak güneşi tekrar görmeyi nasip etti. Bu onurlu yola çıkarken ‘MİY Ruhuyla’, sonrasında “Diriliş Miy” sloganlarıyla enerji aldık” diyerek bu sezonki sloganlarının “Yükselme Zamanı” olduğunu açıkladı.

 

 

“DESTANLAR YAZMAK İÇİN YOLA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

 

Destan yazmak için yola devam edeceklerini belirten Başkan Saltık, “Bundan sonraki süreçte şehir büyüklerimizden, taraftarımızdan, iş insanlarımızdan, kadınlarımızdan erkeğimizden köylümüzden kısacası tüm Mersinimizden alacağımız güç, enerji ve destekle destanlar yazmak üzere, yola kaldığımız yerden devam ediyoruz. Mersinimizin simgesi, ortak paydası ve markası, Ülkemizin güzide kulübü, tarihi Şanlı Şerefli başarılarla dolu Mersin İdman Yurdu’muz, dili, dini, ırkı, rengi, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklayan, kol-kola, omuz omuza etrafında toplayan, bazen üzüntü, bazen sevinç ama vazgeçilmeyen bir sevdadır. Sayın Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, İlçe Belediye Başkanlarımızla, taraftarımızla, Basınımızla ve Yönetim Kurulumuzdaki yol arkadaşlarımızla oluşturacağımız sinerji ile, daha fazla çalışacak, daha fazla fedakarlık yapacağız ve hak ettiğimiz üst liglere hep birlikte kavuşacağımıza olan inancımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

 

 

“TAKIMIMIZIN BU SENE İPİ GÖĞÜSLEYEREK YENİ BAŞARILAR ELDE EDECEĞİNE İNANIYORUM”

 

Mersin İdman Yurdu’nun sadece Mersin'de yaşayanlar için değil ülkede de başarılarıyla herkesin hafızasında yer edindiğini ifade eden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Bugün farklı bir heyecanı yaşıyoruz. İnşallah takımımızın 3 yıl sonra bir asırlık olmasını kutlayacağız. Yeni bir heyecanla, yeni bir başlangıç yapan takımımızın bu sene ipi göğüsleyerek yeni başarılar elde edeceğine inanıyorum. Birlik beraberlik içerisinde omuz omuza kenetlendiğimiz sürece bu durum futbolculara ve yönetime yansıyarak başarıyı da arkasından getirecektir. Mersin İdman Yurdu'nun böyle gönülden bağlı ve tutkulu taraftarı olduğu sürece başarı da arkasından gelecektir. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla biz de yanınızda olacağız. İnşallah sezon sonunda bu meydanda şampiyonluğu da hep birlikte kutlamak nasip olur” ifadelerini kullandı.

 

 

“BU SEZON SONUNDA, YİNE BURADA BİR KUTLAMA YAPACAĞIZ”

 

Mersin İdman Yurdu’nun küllerinden doğduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin İdman Yurdu asırlık bir çınar. Üzüntülü yıllar yaşandı, ama bugün Mersin İdman Yurdu tekrar küllerinden doğuyor. Mersin İdman Yurdu’nun Mersin'e katacağı en önemli şey; Mersin'in huzuruna, birliğine, beraberliğine yapacağı katkıdır. Biz onun için spor diyoruz, onun için spor kulüplerimiz diyoruz, onun için Mersin İdman Yurdu diyoruz. Geçici bir kriz dönemi yaşandı. Metin Başkanın ve nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerinin üstün çabalarıyla, Mersin İdman Yurdu’nun o güzel günlerine, başarıdan başarıya koşan günlerine yürümesinin formülü belli. Bu ilacın adı Mersin'in birliği, beraberliği, herkesin bu davaya, bu mücadeleye sahip çıkması” ifadelerini kullandı. Başkan Seçer ayrıca kente yeni bir Mersin İdman Yurdu Meydanı kazandıracaklarına söz vererek, “Doğum gününüz kutlu olsun. Nice yaşlara olsun. İnşallah bu sezon sonunda, yine burada bir kutlama yapacağız. Mersin İdman Yurdu'nun şampiyonluk kutlamasını yapacağız. İlle de Mersin İdman Yurdu” şeklinde konuştu.

Tören ünlü sanatçı Mami Keskin’in konseri ile son buldu.