Umut attı ama yetmedi | Güney Gazetesi Mersin

Umut attı ama yetmedi

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1.Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, hazırlık maçında Arnavutköy Belediyespor’a 2-1 mağlup oldu.

Umut attı ama yetmedi


İBRAHİM AYDEMİR

 

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1.Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, hazırlık maçında Arnavutköy Belediyespor’a 2-1 mağlup oldu.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Kızılcahamam’da hazırlıklarını sürdüren Yeni Mersin İdman Yurdu, kampın 3. Hazırlık karşılaşmasında TFF 2. Lig ekiplerinden Arnavutköy Belediyespor ile karşılaştı. Kızılcahamam Futbol Sahasında oynanan maçın ilk yarısında üstün bir oyun ortaya koyan Mersin ekibi, son dakikalarda kontra ataktan yediği golle soyunma odasına 1-0 geride girdi.

İkinci yarıya daha hızlı başlayan Yeni MİY, çok sayıda atak üretmeye başladı ve aradığı golü 75.dakikada Umut Aydın ile buldu. Maçın son anlarına berabere girilirken Arnavutköy ekibi öne geçti ve sahadan 2-1 galip ayrıldı.

 

“OYUNUN HAKİMİ BİZDİK”

 

Maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Ersin Aka, maçı değerlendirdi. Kendileri açısından güzel bir maç olduğunu söyleyen Aka, “Güzel ve keyifli bir maç oldu. İlk yarıda iyi bir mücadele ortaya koyduk. Nerdeyse rakibimize hiç pozisyon vermedik. İlk yarının son bölümlerinden kontra ataktan yediğimiz golle geriye düştük. İkinci yarıdan sonra iyi bir reaksiyon gösterdiğimizi düşünüyorum. Oyunun hakimi bizdik. 3 net pozisyondan yararlanamadık. Oynatmaya çalıştığımız İyi bir futbol sistemimiz var. Her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Oyuncularımın bu sistemi kabullenmesi ve ortaya koydukları tepki çok hoşuma gidiyor. İnşallah hazırlık sürecinde sistemimizi daha da geliştirerek sezona başlayacağız” dedi.

Transfer çalışmaları hakkında da konuşan teknik direktör Ersin Aka, “Eksiklerimiz var ama aceleci davranmak doğru değil. İhtiyacımız olan mevkiler için en doğru kararı vermek ve oyuncular kadromuza katmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.