“İşe alınan kişilerin KPSS puanı kaç” | Güney Gazetesi Mersin

“İşe alınan kişilerin KPSS puanı kaç”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sözleşmeli personel alımı ilgili soru önergesi verdi. Antmen, sor önergesinde “Bakanlığa girmeye hak kazanan adaylarla; elenen adayların olduğu KPSS puan sıralamasını yayınlamayı düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız bunun nedeni nedir? Neyden çekinilmektedir” ifadelerini kullandı

“İşe alınan kişilerin KPSS puanı kaç”


MAYSA DERYAYEVA

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 465 sözleşmeli personel alımında, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı yüksek adayların mülakatlarda elendiği, düşük puanlı adayların ise mülakatla işe alındığı iddia etti. Konuyla ilgili Antmen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplaması istemiyle soru önergesi sundu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Kültür ve Turizm Bakanlığına önerdiği sorular şunlar;

*İçinde bulunduğumuz 2022 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına kaç kişi alınmıştır? Bunların statüleri ve işe alınış tarihi nedir?

*Bahsi geçen kişilerin KPSS puanı kaçtır? Bu kişilerin girdikleri mülakatlar nasıl ve kimler tarafından yapılmıştır? Mülakatlarda ilgili adaylara neler sorulmuştur?

*Kültür ve Turizm Bakanlığına girmek için başvuran ancak mülakatlarda elenen kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerin KPSS puanları nedir?

*Bakanlığa girmeye hak kazanan adaylarla; elenen adayların olduğu KPSS puan sıralamasını yayınlamayı düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız bunun nedeni nedir? Neyden çekinilmektedir?